Re: My všichni školou povinní - jak by dopadl Jirka Oliva dnes?
Já jako holka si pamatuju první stupeň s těmi tzv. zkušenými učitelkami - všechno to byly dozorkyně - doslova. Pamatuju si v první třídě, jak jsme museli číst a počítat s rukama složenýma za zády - aby si náhodou někdo neukazoval ve slabikáři prstem a nepočítal na prstech. Ostatně celý hodiny jsme proseděli s rukama za zády pokud se zrovna nepsalo. Pamatuju si jen řev, neustálý třískání ukazovátka u tabuli, stále byly obsazený všechny kouty několika klečícími dětmi. Vše bylo na povel, na povel piš, na povel se dívej támhle, dívej se tady a drž pusu a krok. Nezakrytě jsem všechny učitelky z prvního stupně, který jsem měla, nenáviděla. Druhý stupeň byl oproti dnešku taky psycho, ale zase už tam byli i učitelé a tím, jak nás učilo víc učitelů, tak to bylo nějaký lepší - oproti prvnímu stupni o 1000% procent.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.