7.6.2015 20:26:40 Eva
Re: Bazální metabolismus a doporučený denní příjem
Já jsem si dala změřit bazální metabolimus na klinice v Hradci Králové. Je to už ale asi 5 - 6 let a stálo to 2 tisíce. Dělá to velmi příjemný a znalý odborník na metabolitcký syndrom a obezitu (jméno teď nevím). Měří se to z vydechovaného vzduchu, jak ti to spaluje. trvá to cca 4 hodiny, nejdřív vypiješ glukózu, pak měření cukru, pak na přístroj - jenom se leží a na hlavu ti dají takový jako poklop s chobotem, klidně dýcháš a ono to z těch vydýchaných plynů pak spočítá bazální metabolismus.....třebo je to teď modernější, nevím. Tohle měření je po určitém čase, jedno měření trvá asi 10 minut. Na závěr je pak konzultace s tím doktorem, kde ti doporučí, co na tebe platí, jaká dieta na zhubnutí. Já třeba nesmím ty komerční spalovače tuku, bazální metabolismus mám velmi nízký, jsem jako dobře seřízené auto - jím jen jednou max. dvakrát denně, stačí mi málo, co je nad to - tloustnu. Podařilo se mi během cca 2 let shodit 18 kilo a váhu si stále držím.
Pokud chceš zhubnout a budeš moci jíst nějaké spalovače, nebo "neutralizátory" tuků, apod. napíše ti doktor prášky, které si pak můžeš koupit v přízemí v lékárně. Platila jsem asi 300 korun za "vychytávač tuků" a stabilizátor hladiny cukru, už nevím, jak to přesně bylo. Někde doma mám celou zprávu a doporučení.
Rozhodně nelituji.
Odpovědět