Máme 14 dnů do endoskopie, která zřejmě potvrdí u dcery (5 let) celiakii. Má hodně vysoké hodnoty (zatím moc nevím čeho, vůbec tomu nerozumím, s doktorkou jsme ještě osobně nemluvili, jen po telefonu)
Takže čtu všechno možné a chystám se na dietu. Složení není problém, bojím se jen pečiva, ale to snad vychytám.
Zatím jsem asi ve fázi popření
. Zejména po přečtení části zdejší diskuse - opravdu to tak je, že vadí když dceři zamíchám jídlo vařečkou, kterou jsem předtím míchala zahuštěnou polívku?
Dokážu si to doma v pohodě představit-buď budeme bezlepkově jíst všichni, nebo koupím další vařečky a prkýnka a dám bokem.
Ale to znamená, že bych jí měla celý zbytek školkové a školní docházky vařit doma? Snažím se domluvit ve školce bezlepkový den-kdy kuchařka pro všechny udělá přirozeně bezlepkové jídlo. jako vařečku určitě umeje, ale těžko po ní můžu chtít, aby použila speciální.
To jí opravdu i ta stopa uškodí tak, že to naruší dietu? Platí to stejně pro všechny celiaky? Jestli jo tak to je teda drsný a teprve teď jsem se toho začala děsit. jak to děláte vy, co máte školkové a školní děti?
A ještě jeden dotaz.
Dcera nemá žádné problémy (zatím), jen je malá. Díky tomu se na to přišlo. Jinak se dlábí lepkem o 106 a nic jí není. I krev má v pořádku, žádnej průjem, zácpa, nic. Je hodně akční....když nasadíme dietu, je to tak že potom už se stane na lepek citlivější a bylo by jí třeba špatně?
Díky za zkušenosti a reakce
. Je mi jasný, že se určitě opakuju, ale není v mých silách pročíst všechno