22.9.2015 5:52:28 Myšutka*
Re: Celiakie-stopové prvky lepku
Tak bezlepkové kornouty jsou jednotlivě balené, jak jistě víš, i obyčejné bere prodavač přes ubrousek, se kterým ti kornout podává. Skladovaný je bokem od normálních (co jsem zatím kdy viděla). Pokud je bezlepková zmrzlina točená, tak se bezlepkový kornout prostě použije jako ten obyčejný. Pokud se zmrzlina nabírá, tak jinou naběračkou, ležící odděleně a bere se ze strany, která je "celá". Neboj, celiatik si tyhle věci ohlídá a kontaminované by si nevzal.
Dortíky v normální cukrárně téměř nenajdeš, obvykle to bývá v cukrárnách, kde vedou zdravou výživu a vědí, jak na to. Mimo jiné ve vitríně s bezlepkovým zbožím nesmí být zboží s lepkem. Sladkost se připravuje v oddělené kuchyni.
Věř tomu, že každý celiatik, který po požití kontaminovaného jídla zažil střevní potíže, si dává sakra pozor a pokud má pocit, že to není v pořádku, tak si jídlo prostě nekoupí.
Odpovědět