nebyla jsem tam, neslyšela jsem tón (který imho udělá často víc než samotná slova, i korektní otázku "Promiňte, to je vaše pivo?" lze položit tak, že vytočí), ale tvé líčení ukazuje sklon k postupnému dramatizování, nejdřív najednou se vynori auto mestske policie, jede po chodniku az ke mne, k moji lavicce, zastavi, vystoupi dva straznici, chvili koukaji kolem sebe a pak jdou primo ke mne a zacnou na mne mluvit, tvůj popis pak vygradoval do toho smykem zastavi policejni auto jedouci po chodniku, jak z filmu s Belmondem, a do třetice jejich auto prijelo po chodniku, prudce zabrzdilo a vybehli jako kdyby honili vraha
Myslím, že MP se nechovala úplně korektně, ale na druhou stranu ty k nim máš také a priori přístup jako k těm grázlům, co tě jedou úmyslně křivě obvinit... Myslím, že by bylo fajn, kdyby policajti jednali s lidmi lépe (ačkoliv moje setkání s MP, které mohlo skončit oprávněnou blokovou pokutou za přecházení mimo přechod - dobíhala jsem trolejbus - skončilo po mém zoufalém pohledu k tomu trolejbusu, který jsem potřebovala stihnout, přátelským konstatováním "běžte, a příště přes přechod!"), ale občan výbušný jak nášlapná mina taky není ideální.
Tón a okolnosti celkem jsou na tvém posouzení, jsi právník, víš, co dělat.
Ještě bych podotkla, že lidé, kteří pijí pivo, nejsou tak úplně automaticky opovrženíhodní a abstinence není znamení toho, že jsi morálně na výši víc než příležitostní konzumenti (trochu mi přišlo, že to tak bereš).
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.