Re: Skladování ovoce a zeleniny
Zásuvka na zeleninu je teplejší. Neústí do ní otvory přivádějící studený vzduch. Chladnější je zásuvka na maso.
My bydlíme v domě se sklepem. Sklep nemá být suchý ani moc vlhký. V suchém by zelenina a brambory seschly. Cibuli a česnek skladujeme v teplejší části sklepa spolu se zavařeninami.
Kořenovou zeleninu, když dojde naše vypěstovaná a začnu kupovat nebo když naší načistím víc, dávám běžně do zásuvky na zeleninu. Kazí se až za dost dlouho. V kuchyni by z toho byly zvadlé ocásky. Týden až dva to vydrží v pohodě. Problém vidím u brambor, které v chladu přemění polysacharidy v oligosacharidy, proto jsou sladké. Na světle zelenají, což je úplně znehodnotí. Takže to je celkem oříšek. Nevím, jak bych to v bytě dělala, jsem zvyklá mít brambor větší zásobu v tom sklepě.
Odpovědět