15.5.2026 22:26:13 Blanče
Re: Co plánujete o víkendu?
Breburdo ale já jsem nezaměstnatelná v klasickém slova smyslu. Pokud po mě bude někdo chtít chodit ráno na sedm a do čtyř - pěti někde sedět 5 dnů v týdnu, buď uteču nebo (pokud ty prachy prostě budu nutně potřebovat) nic jiného nezvládnu. Pokud jsem si teď za pár hodin odpočala (dneska ve dvě odpoledne jsem byla opravdu nepoužitelná a v pět jsem byla na dílně protivná na oblíbené děti kolegyně, ptž jsem potřebovala doplnit nějaké info do tabulky a prostě mi vadilo i jak dýchají) a teď bych si sedla k práci, pustím Netflix a skončím možná o půlnoci a možná za svítání. V tom případě udělám práci, kterou bych v běžném provozu kanclu dělala týden. Dnes to neudělám, odpočinek v rámci příštího týdne potřebuju, stejně tak to neudělám, když vím, že druhý den mám na osm důležitou schůzku nebo třeba přednáším. Ale klidně to udělám uprostřed pracovního týdne a potřebuju mít možnost v půl pátý ráno odeslat výsledky, rozdat úkoly a napsat "rušit jen když to, že mne vzbudíte znamená, že zachráním koťátko nebo světový mír". Já mám hluboký respekt před vámi, kteří žijete běžnou pracovní rutinu a jsem strašně vděčná osudu, že já nemusím. A moje víkendy jsou dost možná hektické proto, že doposud jsem prostě klidně vynechala pondělní dopoledne, pokud jsem to potřebovala. Pracuju třeba jako TaJ, jen ty dlouhé směny a volno nemám dopředu úplně naplánované, ale řeším je, jak je zrovna třeba nebo mám chuť.
Odpovědět