Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky


[<<Předchozích 80] Poslední články ze všech deníků 8190 z 280 [Dalších 190 >>] 
 Drobenkový koláč / rosaRecepty - pečení

2 hrnky pol.mouky
1 hrnek cukru
1 prášek do pečiva
2 bílé jogurty
2 vejce

zamíchat,frknout na plech, dát jakékoliv ovoce a na to drobenku,nebo pak rosol..........rychlé a moc dobré,není to tak suché,jo ještě jsem zapoměla podle potřebu trošku mléka

Více ...
Vložil: Bluemar dne 4.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Buchta z listového těsta s piškoty, jablky a pudinkem / TupinekRecepty - pečení

Převzato z http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3958

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 listové těsto, 2 balení piškotů (nebo 1 velké), 1,5 kg strouhaných jablek, skořice, cukr, 2 balení vanilkového cukru, 1 litr mléka, 3 balení vanilkového pudinku

POSTUP PŘÍPRAVY

Na suchý plech položíme polovinu rozváleného listového těsta. Na ni vyskládáme piškoty, na piškoty strouhaná jablka. Ta posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Jsou-li jablka kyselejší, přidáme ještě trochu cukru krystal. Na jablka nalijeme horký pudink (z 1 litru mléka, 3 balení vanilkového pudinku a 6 lžic cukru). Na pudink položíme druhou polovinu listového těsta, přimáčkneme okraje a pečeme na 160 stupních. Dobrou chuť!

P.S. Vrchní listové těsto doporučuji propíchat před pečením vidličkou, aby se nenafukovalo.
 na polovinu listového těsta poklademe piškoty
 na piškoty rozprostřeme strouhaná jablka, posypeme skořicí a cukrem
 zalijeme horkým pudinkem
 zakryjeme druhou polovinou těsta a dáme péct
 posypeme cukrem a buchta je hotová :-)
 Dobrou chuť!

Více ...
Vložil: Bluemar dne 4.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mazanec / byszlaRecepty - pečení

Mazanec ( 4 kusy )

1 kg polohrubé mouky
1 kostka kvasnic
20 dg cukru
15 dg Hery
trošku oleje - 1/2 - 1 dcl
2 vejce
vanilka
rozinky
citronová kůra
špetka soli
mléko 3-4dl

Udělám kvásek, vejce ušlehám s cukrem a vanilkou, Heru rozehřeji a smíchám s olejem. Vše postupně smíchám s moukou. Mléka opravdu nevím přesně kolik, dávám podle oka. Ale mělo by to být těsto jako na buchty, ne řídké. Nechám vykynout,přidám rozinky a udělám 4 mazance a nechám ještě tak 3/4 hodiny kynout. Pak pomažu rozšlehaným žloutkem a dám péci.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 3.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 KLíčení čočky / NitkaRady co se mohou hodit

Recept (nebo spíš návod)
Právě futruju naklíčenou čočku - mám jí moc ráda. V týdnu jsem si dala koupenou a to byl humus, sice byla čerstvá, ale hořká. Tak jsem si jí naklíčila sama - třeba by si někdo dal také:

Jak na to: Vezmeme PET lahev, uřízneme zužující se vršek a zespod propícháme do dna dírky. Nasypeme čočku (nebo třeba mungo) a do lahve napustíme studenou vodu z kohoutku. Voda spodem vytíká, tím se zrnka omyjí a navlhčí. Když vše vyteče, postavíme lahev na talířek na světlo. Proplachujeme vodou aspoň 2x denně - jednak kvůli zabránění vzniku plísně a aby měla zrnka dost vody. Za 2 dny už je vše krásně naklíčené, baštit se to dá už už po 1 dnu. Je to ňamka samotné i do salátů.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 3.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Hrníčkový smažák / jaliRecepty - hlavní jídla

Ingredience na 4 hrnečky:

250 g tvrdý sýr
250 g šunkový salám 
máslo na vymazání
4 ks vejce 
sůl
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu:

Sýr i salám nastrouháme na hrubém struhadle. Vajíčka důkladně rozšleháme a osolíme. Hrníčky vymažeme máslem a dobře vysypeme strouhankou. Na dno šálků dáme vrstvu sýra, na ni salám, ten přelijeme 2,5 lžícemi rozšlehaného vejce, opět vrstvíme salám a nakonec sýr. Hrníčky naskládáme do vysokého pekáče ( pokud máme třeba jen dva hrnečky, tak do kastrůlku), zalijeme vroucí vodou,aby byly trochu potopené a dáme do maximálně rozpálené trouby a 25 minut zapékáme. Pak se to vyklopí z hrníčku v celku, aby to byla taková kopička. Podáváme s tatarkou a vařenými bramborami s máslem.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 29.3.2007| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pizza / CodikRecepty - bez masa + přílohy

250 polohrubé mouky (nebo hladké - vyzkoušet co víc vyhovuje)
1/2 lžičky sušeného droždí
1/2 lžičky soli
175 ml vlažné vody
1 lžíce oleje

Všechno zpracovat dohromady a nechat 1/2 hodiny kynout.
Potom vztáhnout na naolejovaný velký plech a navršit cokoli navrch + upéct. Je tenká jak od itala:o)))))
Více ...
Vložil: Bluemar dne 24.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dalamánky / Codik Recepty - pečení

1/4 kg hladké mouky
1/4 kg celozrnné žitné mouky
330 ml vody (to je originál - já dávám 300)
70 ml oleje
kostka droždí
1 lžička soli (vrchovatá)
kmín
Může se přidat zázvor a pepř - já místo toho sypu dovnitř slunečnici)

Uděláme kvásek a přidáme zbytek surovin a rukama vypracujeme těsto. Hned vytvoříme 10 dalamánků a dáme je na pečící papír na plech vykynout. Vprostřed nastřihneme, potřeme vodou a posypeme hrubou solí. Pečeme zvolna v mírně vyhřáté troubě.


Je to tmavé pečivo a u nás pár hodin po vytažení z troby nezbyl ani drobek...:o)))

Více ...
Vložil: Bluemar dne 24.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Linecký tvarohový koláč / IvetRecepty - pečení

Linecké těsto:
-200 g másla
-100 g cukru moučky
-1 vanilkový cukr
-1 vejce
-300 g hladké mouky

Tvarohová náplň:
-500 g měkkého tvarohu
-3 vejce
-1 vanilkový cukr
-150 g cukru krupice

Piškotové těsto:

-2 vejce
-100 g hladké mouky
-80 g cukru krupice

Postup:
1.Změklé máslo nakrájíme na menší kousky, přidáme moučkový a vanilkový cukr a zpracujeme na hladkou hmotu. Vmícháme vejce a prosátou mouku. Vypracujeme těsto, zabalíme do sáčku a necháme v ledničce odpočinout aspoň 30 min.
2.Vychlazené těsto rozválíme na vymazaný a vysypaný plech, vidličkou propícháme. Zapečeme ho asi na 5 min. ve vyhřáté troubě při 180 °C.
3.Smícháme suroviny na tvarohovou náplň a naneseme na předpečený plát.
4.Piškotové těsto:oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme s cukrem na sníh, vmícháme žloutky a prosátou mouku. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s trubičkou a nastříkáme ho na tvarohovou náplň do tvaru mřížky.
5. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20-30 min.

Zní to trochu pracně, ale stojí to za to. Ještě by možná stálo za to, dát mezi linecké těsto a tvarohovou nápň vrstvičku marmelády.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 23.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tvarožník / IvetRecepty - pečení

-1/2 másla (125 g)
-15 dkg cukru moučky –- vše utřeme
-5 žloutků

-2 tvarohy
-1 prášek dopečiva
-hrozinky
-5 lžic dětské krupice

-5 bílků –-vyšleháme

Postup:
-smícháme suroviny a lehce zašleháme sníh z bílků
-dáme do vymazané a vysypané kulaté formy
-dáme do předehřáté trouby (nejdříve pečeme při 100 °C, pak při 150 °C, celkem 1 a 1/2 hodiny.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 23.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dvojctihodné koláče / Tanja1Recepty - pečení

Potrebujete:
1/2 kg polohrube mouky
3,5 dl mleka
100 g cukr krupice
100 g masla /margarin,olej/
40g drozdi
sul
merunkovou zavareninu /lekvar/
vejce na potreni /staci bilky z nadivky/
mouku na val


Z vlazneho mleka,drozdi,cukru a mouky zadelame kvasek a vypracujeme testo a nechame vykynout /kdo ma domaci pekarnu, ma bez prace/
mezi tim si pripravime

napln :
250 g tvarohu
2 zloutky
5 lzic cukr moucka
1 bal.vanilkoveho cukru
spetku citr.kury


veskere prisady dukladne promichame do hladke hmoty
Drobenka : 150g hrube mouhy, 150g cukr krupice, 100g masla
Z testa si nakrajime kousky, ktere rozvalime na placicky ,doprostred kazde z nich dame lzicku tvarohove hmoty a zabalime /jako buchty/, dame jednotlive na plech vylozeny pecicim papirem a nechame jeste 20 minut kynout. Potom do kazdeho bochanku udelame dulek a naplnime zavareninou.Okraje potreme vajcem, a povrch posypeme drobenkou. Peceme v trobe 180 st.C asi tak 25 - 30 min. dozlatova.
Preji dobrou chut .

Více ...
Vložil: Bluemar dne 23.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 80] Poslední články ze všech deníků 8190 z 280 [Dalších 190 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.