Mishaczek+Tygříci 07+Daník 10 |
|
(13.4.2010 17:30:19) Holky tak mi tu přistála pekárna.. Ještě včera to vypadalo, že ji bude muset ten pán co ji měl přivézt dotáhnout do 7. patra pěšky
Rozbalím ji až večer s manželem, až budou děti spát, ale těším se jako malé děcko...
Chci se zeptat: 1. Musí se o tu pekárnu nějak specielně pečovat? 2. Pečete raději ze směsí už namíchaných nebo ze svého těsta? 3. Někde jsem četla, že by s eprvně měli dávat tekuté a až potom sypké věci, je to tak? 4. Vytahujete háky než se zapne pečení nebo je tam necháváte do konce? My k tomu máme takový háček, aby se to dalo vyndat. 5. Našla jsem strašnou kopu receptů na slovenské MMB, ještě projdu i ten český, ale máte i nějaký jiný tip na recepty z pekárny? 6. Pomůže každá připomínka.
Díky všem.
|
Ilca+Klárka02/05+Adam03/10 |
|
(13.4.2010 17:38:45) Já pekárnu jen umývám, nijak zvlášť o ni nepečuju. Peču jen ze svých surovin, ty směsi mi přijdou drahé. Háky jsem dřív nechávala do konce, teď je vytahuju když začne kynutí. Pak už je jen pečení a háky nejsou potřeba. Aspoň pak v chlebu nejsou takové díry. Mrkni na dámu. Tam máš spoustu receptů i zkušeností
|
|
Mapi |
|
(13.4.2010 17:46:33) ahoj. 1. Žádnou speciální péči nevěnuju, jen nevymývám nádobu jarem, aby se to neodmastilo a nepřipékalo se. 2. Dělám si svoje směsi na chleby, vlastně na cokoli. Chutná nám to víc, musíš vychytat co bude šmakovat vám. 3. Ano, tekuté věci se dávají jako první, potom teprve sypké. 4. Já háky nevytahuju, nevadí mi ty dírky. 5. V pekárně míchám těsta, nechávám kynout, na vánoční cukroví tam míchám, na perníčky, vlastně cokoli. Je to velký pomocník, jsem ráda, že jí mám. 6. recept na první chleba (strašně jednoduchej): 300 ml vody, 500 g hladké mouky, 1 čl cukru do jednoho rohu, 1,5 čl soli do druhého rohu, 1 čl kmínu do dalšího rohu, a doprostřed si udělám důlek a dám 1,5 čl sušeného droždí. Zapnu program klasic a už to jede. Nezačne to hned míchat, nejdřív se nahřívají suroviny. To aby ses nelekla, že nefunguje. M.
|
|
Greea & ♥♥ |
|
(13.4.2010 17:47:11) Ahoj ja o svoji pekarnu nijak extra nepecuju, maximalne ji umyju
Chleby pecu jedine ze smesi, na mmb je kupuju za 17Kc, takze mi to drahe neprijde, hlavne si to vzdycky s mamou a tetpu objedname spolecne a platime jedno postovny Ale na nejaky buchty atd smaozrejme pouzivam svoje suroviny ale to zas tak casto nedelam
Ano nejdriv se dava tekute a az pak sypke...
Haky nevytahuju pred pecenim ale az po upeceni vytahnu tema hakama a nicemu to nevadi.
Uzasny recepty do pekarny jsou na dame a je jich tam spousta, tam vyberes
Snad jsem odpovedela na vse..
|
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(13.4.2010 17:52:15) Gratuluju ke koupi pomocníka. O pečku nijak extra nepečuju, občas z ní vydoluju drobky a setřu to sklo ve víku. Těsto si dělám sama, tekuté dospod, sypké navrch, sušené droždí tak, aby nebylo hned ve vodě. V podstatě jen voda nebo mlíko, olej nebo máslo, vejce, mouka a droždí, a třeba semínka, nic na tom není. Sypké směsi mi připadají drahé. Háky nechávám až do konce pečení. Ten hák mám ale taky. Skvělé recepty jsou na www.dama.cz v sekci domácí pekárna. Pročítám i diskuze, jsou tam dobré typy. A vůbec na internetu. Ať slouží a jste spokojení.
|
|
elko |
|
(13.4.2010 18:00:10) Mišo,
ať pomocník slouží Já háky nevytahuju,až u upečeného chleba,ale mě chleba moc nenadchnul,ale dělám v tom veškeré těsto na rohlíky jak sladké tak i slané a pak na buchty a to si nemohu vynachválit, Zapékala jsem tam i těstoviny,dělám rýžovou kaší.. Nijak o ni nepečuji,jen běžne umyju
A jinak čerpám na dama.cz
|
|
Kliková hřídel 4/08+2/09+2/13 |
|
(13.4.2010 18:12:57) 1. Musí se o tu pekárnu nějak specielně pečovat? Ani ne..
2. Pečete raději ze směsí už namíchaných nebo ze svého těsta? Ze svého, podle ověřených receptů z Dámy. Občas samozřejmě i ze směsí, ale v menšině případů. Nejvíce nám chutnají směsi z Lídla.
3. Někde jsem četla, že by se prvně měli dávat tekuté a až potom sypké věci, je to tak? ANO.
4. Vytahujete háky než se zapne pečení nebo je tam necháváte do konce? My k tomu máme takový háček, aby se to dalo vyndat. - My používáme ten háček až po upečení chleba. Obvykle se mi nechce špinit ruce těstem při vyndávání. Díra nám nevadí. Metlu nedávám, když zapínám jen program Pečení.
5. Našla jsem strašnou kopu receptů na slovenské MMB, ještě projdu i ten český, ale máte i nějaký jiný tip na recepty z pekárny? Ano, na Dámě: http://domacipekarny.dama.cz/ Doporučuji recepty Zindule.
6. Pomůže každá připomínka. Hodně úspěchů při pečení a spokojené strávníky!!
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(13.4.2010 18:13:16) pečovat extra, akorát před prvním pečením umýt nádobu a naolejovat. Jinak ani nic. Háky nevyndávám - mám jeden a jsem na to líná, pak vytáhnu z chleba.
Peču směsy, - buď mi vozí brácha z němec, nebo jsou moc dobré z lídla - když v akci, tak 1kg stojí 23Kč, což jde a chuťově jsou výborný.
Jinak si hodně míchám a hlavně hodně používám na míchání těsta všeho druhu.
super recepty a vždy se mi povedou jsou na www.mamincinyrecepty.cz pasáž pro domácí pekárnu
a pak jsou super recepty na www.dama.cz nejlepší jsou české rohlíky č. 717 a ted jsem nově zkoušela knedlík a manžel se mohl ujíst, užjsem dělala podruhé během 14 dnů.
Jo a nově jsem v ní míchala těsto na mazanec, těsto co používám x let, všem hrozně dycky chutná a teď byl ještě o 100% lepší, 2x tak nadýchaný.
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(13.4.2010 18:14:09) jo ještě mě napadlo, ráda do chlebů něco přidávám.
třeba milujeme do selského - směsky pak před pečením přidat osmaženou cibulku a vypečenou slaninku.. mnamy..
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(13.4.2010 18:15:48) jo a ještě.. ano prvně se dává vše tekuté - mléko, vejce, máslo, voda.. atd.. já ještě mám zkušenost, že pokud se dává droždí, tak rozdrobím do tekutého na to nasypu trošku cukru a pokud do receptu má přijít sůl, tak ji sypu až nahoru na mouku (směs)
jinak mám vzykoušeno, že pokud chceš načasovat chleba na ráno a chceš dát čerstvé droždí, tak aby se ti ve vodě nerozráchalo, dávám ho nadrobené až nahoru na mouku a vydrží to krásně do noci, než se peče.
|
|
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(13.4.2010 18:15:01) dávám prvně tekuté, pak mouku a nakonec droždí čerpám tady: http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php často dělám č. 018 jogurtový ale nějakou směs mám taky doma, když jsem v práci a peče chlap
|
Táni+dvojčátka 7/08 |
|
(13.4.2010 18:28:25) ahojky mish gratuluji ke koupi pekárny, je to super pomocník Tak já směs nekupuji, peču nejvíc tento:300ml vody, půl kg mouky (dávám většinou 300gr hladký nebo polohrubý a zbytek žitný), 2čl cukru, 2čl soli, a asi třetinu čerstvého droždí...teď nejvíc peču na extra rychlý, což je za hoďku a čtvrt a je to super chleba Nejdřív dávej vše tekuté a pak sypké. Nejvíc receptů najdeš na www dama cz
|
|
|
Žžena |
|
(13.4.2010 18:25:24) Ten háček je na vytažení hnětacích háků z upečenýho chleba. Z těsta je s ním nevytáhneš. To musíš rukou (a je to trochu patlanice)... takže doporučuju neřešit a nechat je tam a vytáhnout až z hotovýho.
|
|
Cimbur |
|
(13.4.2010 18:47:58) http://www.recepty.cz/recept_kateg.asp?id_kategorie=JNLQMMI3
|
|
Králíček4 |
|
(13.4.2010 19:07:28) O pekárnu pečuji,tak nějak běžně.A peču buď že si míchám sama nebo i z hotových směsí.Mám internetové stránky kde se dá chleba i jiné směsi objednat v průměru z a19-20 kč.A to se už cenově dá.
|
|
Mishaczek+Tygříci 07+Daník 10 |
|
(13.4.2010 19:19:01) Holky díky moc. Teď se na prázdno "vypaluje" a před spaním tam zkusím dát ještě směs aby to bylo ráno hotové
|
Inka | •
|
(13.4.2010 19:24:20) Na poprvé bych nedávala odložený start.
|
|
|
nessmarka |
|
(13.4.2010 19:22:51) Mišáčku, gratulace k pekárně. Nejlepší na ni je, že člověk nemusí denně do obchodu, když si upeče sám, tím pádem neutratí za blbiny navíc. Já peču z vlastního. První dávám tekutiny a hned do nich sůl, aby nepřišla do styku s kvasnicemi. Ty až nakonec do dolíčku mouky. Háky jsem dřív nevytahovala, až po upečení tím háčkem, jak píšeš. Ale ty díry jsou docela velké, tak teď těsně před pečením do toho opatrně hrábnu a háky vytáhnu ven. Tak ať vám slouží!
|
|
Inka | •
|
(13.4.2010 19:22:58) 1.ne 2.jedině vlastní těsto 3.ano 4.vytahuju po posledním kynutí, ale není to důležitý 5.jednoznačně http://domacipekarny.dama.cz/ tam je o pečení úplně všechno, recepty vyzkoušené s fotkama a postupy, diskuse k tomu taky super 6.pekárna je velmi návyková, už 2 roky jsem nekoupila chleba ani pečivo 7.jediný problém - přibírám
|
|
zerat |
|
(13.4.2010 19:27:08) 1. speciální údržbu občas potřebuje jen nádoba, a to po letech příp. znovu jako na úplném začátku vymazat 100% tukem a vypéct... Já občas vnitřek pekárny jako takové vysaju vysvačem, aby nedošlo ke samovznícení třeba přepadených zrníček... 2. Směsi nám nechutnají - mnohem lepší, chutnější... je pečivo potažmo chleba, který si sama vytvořím a doladím dle aktuální chuti (česnek, cibulka...). 3. Ano základ je tekuté věci a na to sypké. 4. Háky nevytahuju během kynutí - nechávám je a po vyklopení upečeného chleba buď zůstanou v pečící nádobě a nebo je speciálním drátkem vytáhnu. 5. Peču klidně staré osvědčené rodinné recepty, jen si je poupravím pro použití pekárny. Jinak čerpám většinu recpetů na www.dama.cz 6. Nevymývat nádobu Jary... stačí bohatě vymýt horkou vodou Víc mě nic nenapadá
|
zerat |
|
(13.4.2010 19:28:56) Jo napadá - zásada voda, sůl, ocet... na to teprve mouky a úplně nahoru mouky ďolíček do kterého cukr a na něj sypké kvasnice Jo a třeba u vánoček... čas od času dávám tuk až se těsto spojuje. Pokud pekárna před kynutím nepředehřívá tak všechno v pokojové teplotě
|
Inka | •
|
(13.4.2010 19:41:02) I pekárna bez předehřevu zvládne suroviny rovnou z lednice (vejce, mléko, kefír), akorát tuk nechám povolit a vodu dávám vlažnou z kohoutku.
|
zerat |
|
(13.4.2010 19:44:00) Inko, no jsou těsta, kde mají být vyloženě vajíčka pokojové teploty... jinak je možné, že efekt nebude stejný... Já se přiznám, že si s tím předehřevem fakt libuju, že nemusím nic předehřívat... ale jo věřím tomu, že to jde i bez něj.
|
Inka | •
|
(13.4.2010 19:50:18) Já jsem se nejdřív taky bála, ale pak jsem nějak neměla čas a hodila jsem to tam z lednice a dobrý. Droždí jde použít i přímo z mrazáku.
|
|
|
|
|
|
Balbína |
|
(13.4.2010 21:06:24) nekupuju směsi, prý není tak dobrý. dobré rady jsou na dama.cz, jsou tam rady a postup pro první pečení. A pak už to jde dobře. Občas mám chleba víc nakynutý, ale ještě se mi nestalo, že by se nedal jíst (vlastně jednou jo - byl přesolený )
|
|
Inka | •
|
(14.4.2010 8:19:54) Jak to dopadlo? Jsem napnutá.
|
|
Mishaczek+Tygříci 07+Daník 10 |
|
(14.4.2010 8:46:05) Holky tak ještě jednou díky moc. Měla jsem strach z toho pípání, že nás to bude budit, ale kupodivu ne, takže pohoda. Jinak jsme ještě večer tam dali směs na slunečnicový chleba a kupodivu je jedlý. Jen mi přijde trochu nahořklý. Dělali jsme jen malý. Manžel si vzal do práce, tak musím udělat nějaký na večer a zítřek
Na něco jsem se měla zeptat, manžel mi to kladl na srdce, ale zapoměla sem na co
|
Inka | •
|
(14.4.2010 9:06:48) Na odložený start můžeš dát i směs, ale radši nějakou vyzkoušenou, když nebudeš hlídat těsto.
|
Inka | •
|
(14.4.2010 9:41:31) Tak aspoň míň vody než je v návodu, ale to už jsi určitě někde četla.
|
|
|
|
|
|
|