Jasně, že moje příspěvky můžou vyznívat v můj neprospěch. Já jen dávám nahlédnout upřímně do toho, jak to mám. Mně nejde o to tady přesvědčit holky, jak píšeš, jakej jsem úžasnej a že dělám pro ženu první poslední, naopak často nejsem v tomto období vůbec milej, ale prostě z mého náhledu nebylo z mé strany předtím nic tak hrozného, co by nešlo se aspoň pokusit řešit jinak než nevěrou. Nevěra neřeší nic, jen spustí lavinu problémů, i když v debilních časopisech je populární říkat, jak může obohatit vztah. Když už z této diskuze vyjdu blbě já, prosím, jen třeba tohle čte nějaká ženská, která zapne mozek dřív než se pustí do už víceméně nikým nekontrolované mašinérie a může naživo vidět, co by tak mohla třeba čekat.
Je to začarovanej kruh - je nevěrná, nato jsem já protivnej, takže si ona asi řekne, tak on je protivnej, můžu být nevěrná a tak dokola. Jenže já ten kolotoč neroztočil. A to jsem zkoušel být i milej a dopadlo to stejně. A proto jsem potřeboval vidět, že i když budu sem tam protivnej, protože to prostě tak v životě a manželství občas nastává, tak že to ustojí a nebude se mstít nevěrou.
Ty se pořád snažíš tady předhodit, že si vlastně za nevěru a s tím spojené problémy může podváděný sám.
A já říkám, že je to akceptovatelné jen v extrémním případě, jinak je to jen výmluva. Na nějakém fóru jsem četl od podvádějící ženské, že vlastně, kdyby milenecký vztah ukončila, byla by nešťastná a to by jí mohlo způsobovalo duševní a zdravotní problémy... takže to vlastně dělá kvůli svému zdraví.
Prostě podvádějící v hloubi duše cítí výčitky svědomí, že to není fér, ale potřebuje si své jednání čímkoliv omluvit, aby před sebou obstál, takže hledá pro své chování výmluvy. Někdo to svádí na zamilovanost, někdo na vlastnosti druhého, že ho zanedbává a tak. Tak funguje psychika. I vrah se snaží své jednání nějak omluvit.
Jaano,
a další - dám ti otázku a odpověz fér. Byla si svému muži nevěrná? Jak dlouho? A proč?
A ještě teda k tomu důvodu - neřekla ho, já žádný zřetelný nevidím, můžu jen hádat. Tak hádám, ať už je to pravda nebo ne, že ji prostě víc přitahuje on než já, je fyzicky pro ni atraktivnější. Co s tím můžu dělat? Krom drobností, víceméně nic. Co to znamená pro mé doposud ok sebevědomí? Ránu, kterou si půjdu někam zaplácnout.