22.7.2011 14:52:21 Enigmat
Re: Jak dopadneme po manželčině nevěře?
Čau,
dík za reakci.
V něčem máš pravdu, v něčem bych to taky dnes udělal jinak.
Jenže - někteří po unáhleném rozvodu po čase (přiznaně či nepřiznaně) litují. Protože naštvání a vztek působí na chvíli a na krátkou vzdálenost, co je peklo na rozchodech je naopak, že jste od sebe a začnou se probouzet pozitivní city a ty je teprve těžký ukočírovat. A taky si člověk říká, že si najde někoho jinýho, třeba s dítětem, jenže ví, jak je to absurdní - moje dítě bude vychovávat kdo ví kdo a já budu vychovávat dítě cizí.. Prostě pro a proti se člověku honí v hlavě, v každém okamžiku se objevují jiné argumenty.
Ty říkáš, že bys ji ignoroval jako vzduch - to jsem taky zkoušel nějakou dobu - jenže to zas může začít hysterčit. Zase lze namítnout, že bys měl být milej, pokud s ní chceš být, protože jinak vlastně ona bude dávat body milenci, protože ten je přece proti tobě milej... A že bys s ní nespal - pak ti zase začne vrtat hlavou, že když s ní nespíš, tak tím spíš si to bude hledat jinde.
Takže moje rada pro chlapíky, co přijdou na nevěru je: okamžitě odejít bez řečí (na nějakou dobu) z domu a počkat do té doby, než se ona začne OPRAVDU snažit, nebo vy budete mít pocit, že víte, jestli s ní chcete dál žít či nikoliv.
Všechno ostatní je špatně, protože vy budete mít dojem, že máte právo na výčitky a promluvu, protože to co udělala je absolutně to nejhorší a ona se bude cítit ukřivděně a bude mít pocit, že vlastně má právo být uražená nebo v horším případě v tom pokračovat.
Taky když uvidí, že jste ji neopustili, nevyhodili, není schopna to vzít jako vaši velkorysost, ale "naučí se" z toho, že vlastně může a nějaké kecy přežije. Cokoliv dalšího uděláte, tak přehraje nějak na vás, není schopna přiznat vlastní selhání. (Možná má pro sebe i omluvu - zamilovala se, a to si přece nemůže pomoct - doporučuju přečíst ostatní tematické diskuze pipinek "milenek", o to víc potěší, když tam člověk narazí na ženu co používá mozek.)
A když byste jako chtěli třeba pak výpisy telefonů nebo tak, abyste mohli zase začít hledat důvěru, tak to ne, to je omezování její svobody. Prostě na palici.
Podle nátury je pak taky schopna na vás hodit žárlivce, paranoika, despotu, vyhrožovat udáním, následně vydírat znemožnění styku dítětem a kamarádkám a mamince si stěžovat, jaká je chudinka. Cokoliv. A nejhorší je, že k ní furt něco cítíte, máte na rozdíl od ní pocit zodpovědnosti za rodinu a taky tak nějak tušíte, jak byste po rozvodu dopadli finančně (nevěra je z pohledu zákona ok) a možností vídat dítě.
Současně hrozí, že budete sami sebe obviňovat ze svých chyb a nebudete vědět, čí
jste a co vlastně můžete. Takže, pokud jste ženu nemlátili, nechodili domů bez koruny, neodmítali sex, nechlastali, normálně komunikovali, tak šlo řešit JINAK než nevěrou a problém není ve vás.
Odpovědět