Enigmate:
"máš pravdu, že poslední férová možnost je odluka.
Já se ale nejsem už jistý, že se chci řídit tím, co je fér, to se mi nevyplatilo, ale tím, co je pro mě nejmíň zatěžující. Zatím v odluce vidím výhody i nevýhody - financování dvou domácností, samota bude obtížnější pro mě, který nikoho nemá apod. Až budu mít někoho já, tak to bude vyrovnanější."
Hele, ty pořád nechápeš (nebo možná jako věřící máš jinak)
jednu věc
NIKDO nám "nepočítá" jestli se chováme nebo nechováme fér!
Počítáme si to my sami.
A podstata nepochopení je podobná jako u Syas která píše "a kdo má větší nárok "blbnout" a nechovat se rozumně, podváděný, nebo nevěrný?
Jenže to je právě TO!
Podstata je, že když se budeš nějak chovat, tak ti to NIKDO nepočítá,
ale ty důsledky VŽDYCKY poneseš ty!
Nejde o nárok na to chovat se nefér (ona se nechová fér, tak já mám nárok chovat se taky nefér)
ale o to, že ty se tímhle dostaneš do větších průserů, než kdybys to neudělal.
A to mluvím konkrétně o tvé přípravě na hledání si milenky-
která má velký potenciál skončit průserem.
Jsou situace které milenecký vedlejšák může vyřešit: frigidní žena s manželem nespí a spát nechce a onj si je jistý, že ji nechce měnit. Tady je problém minimální.
A pak jsou situace, ve kterých hledat si milence nebo milenku vede k problémům a
rizikové faktory jsou:
nevíš, jestli chceš nebo nechceš s původním partnerem zůstat;
děláš to naschvál, z trucu;
nevíš, co chceš v životě obecně;
jsi ve vztahu ten závislejší;
nemáš jiné (nebo žádné) citové zázemí (rodinu, spourozence, kamarády, obecně blízké lidi) než současného partnera;
ebereš v úvahu že milenec/milenka je živý člověk, který není stroj a může se chovat nepředvídaně
"odchod nejde, protože bych si musel platit podnájem " je blábol!
Když můžeš platit byt a financovat domácnost ve které teď jste oba, měl bys na podnájem i jinde- s tím, že "doma" bys platil o to míň.
"Bude to vyrovnanější když oba budeme mít někoho bokem" je taky blábol!
Bude to nefunkční vztah- z obou stran- s minimální ochotou něco řešit. A v tomhle okamžiku tebe (jako toho, kdo neví co chce) dokope k rozvodu milenka, když to sám nedokážeš
))