Enigmat - žena ti to píše? Moje maminka mi vždycky říkala, že papír (potažmo mobil) snese všechno. Na druhou stranu ale zase když se obtěžuje s tím ti to psát, tak jí váš vztah asi nebude úplně šumák a stále má nějaký důvod s tebou ten vztah udržet. Jaký důvod to je, to nevím. Zažila jsem něco podobného s tím, že jedna známá byla ta nevěrná manželka. Proč si našla milence - byla často doma sama - manžel se vracel jen na noc, nevěnoval se jí ani dítěti téměř vůbec a věnoval se především sám sobě, měla dojem, že je k ní nedostatečně pozorný, atd.... Byla příšerně zamilovaná a nechtěla slyšet a vidět vůbec nic, podnikala různé výpravy za milencem a riskovala, že ji každou chvíli někdo uvidí - jsme maloměsto, jí to bylo ale fuk, milenec pro ni byl vším. Měla ale výčitky svědomí a manželovi posílala obdobné zprávy ve smyslu, jako že ho hrozně miluje a nemůže bez něho být. Všichni jí říkala, aby milence urychleně opustila, že má plno dluhů, nemá ani kde bydlet, byl to lhář první kategorie, ale ona zkrátka nechtěla nic slyšet, byla prostě zamilovaná. Až na to jednoho dne manžel přišel, dostala pořádně po hubě, menžel byl ochoten jí vše odpustit za předpokladu, že už milence nikdy neuvidí ani nekontaktuje. V opačném případě že se rozejdou. Teprve potom se probrala, spočítala si, co by ji asi čekalo za život a že manžel vlastně není tak špatný, s milencem se rozešla a zůstala s manželem. Takže souhlasím s tím, že je potřeba se k manželce postavit jako chlap, dát jí na vybranou, buď ty a nebo milenec. už jsi čekal dost dlouho a pokud jsi přesvědčený, že kontakt s milencem udržuje, vysvětli jí, že pokud s tebou chce zůstat, musí si zpět získat tvou důvěru (nechat zapnutý mobil někde třeba v obýváku - zkrátka se chovat normálně jako dřív. Pokud ani potom nebude ochotna styk s milencem ukončit, asi bych zvolila variantu odchodu, třeba jen dočasného, aby viděla, že to opravdu myslíš vážně, že to nejsou jen plané výhružky a sliby. A třeba vám při tomto odloučení oběma dojde, jestli to spolu chcete urovnat a být spolu dál a nebo jestli vám je líp každému zvlášť. Každopádně najít si taky milenku čistě jen proto, abys taky někoho měl nevidím zrovna jako šťastnou volbu
Můj manžel taky odemne pořád něco čeká a pořád mi to říká, že čekal, že udělám tohle a nebo tamto, že mi donesl kytku, tak čekal, že udělám nějakou lepší večeři (příklad), atd. atd. A docela dost mi s tím leze na nervy. Takže jestli ženě říkáš, že čekáš nějaké pokání, tak si uvědom, že ji s tím můžeš taky pěkně štvát a just nic takového dělat nebude, je to dětinské. Na druhou stranu zase chápu, že chceš, aby ti dokázala, že tě miluje a že jsi pro ni jediný. Ale pokud s ní chceš i nadále být, tak bys jí měl odpustit a už se k tomu nevracet, jinak to nikdy nemůže fungovat. Začít zkrátka znovu. Podle mě ale na začátku všeho je především komunikace a důvěra. Držím palce.....