28.3.2013 13:24:33 M a 1
Re: Kila po dětech - dají se shodit disciplínou?
Taky jsem si myslela, že to je pohybem a příjmem potravy. Po druhém těhotesntví jsem přesvědčena, že je to nějakým hormonálním nastavením v těle.
Moje váha byla kolem 58kg (uprostřed BMI křivky, žádná hubeňoura, ale ani oplácaná), vždy aktivní co se týče pohybu, ale i aktivní lenoch, který vydrží v pohodě ležet týden :) a nemá z toho výčitky svědomí.
Po 3 měsících braní kortikoidů na nemoc 5kg nahoře (jídlo a pohyb více méně stejný, možná spíše jídla méně), takže 62-63, které se mě držely další roky ať jsem se hýbala více nebo méně, jím jak protržená a hodně sladkého, fakt hodně. Ale asi to kompenzoval hodně pohyb.
Pak těhu, do šestého měsíce mínus 5 kg (neskutečné blití), pak během dvou měsíců díky vysokému tlaku při stejném objemu jídla 20kg nahoru!!! Po porodu, 15kg dolů bez jakéhokoliv pričinění, s méně pohybem (po císaři mi nebylo hej), navíc v zimě...pak anitiko (strach z dalšího otěhotnění,takže jediná spolehlivá byl kondom a pilulky :), já vím iracionální...)asi 5 měsíců a 5 kg nahoře.
Takže mi zůstala váha další 4 roky na nějakých 73 cca. Pak těhotnění podruhé, na dietě na těhu cukrovku, takže blití dolů 3 kg a pak šla váha nahoru 13kg od původní váhy, takže porodní váha 85 kg...nyní doháním ve sladkém co jsem "zameškala" :))) a v 8 týdnech malého mám původní předporodní váhu - 73kg! Po porodu je mi dobře, ale na cvičení nebo podobné skopičiny zatím nee, procházky v arktickém mrazu nehrozí, takže doma jen žeru a to sladké toho je:). A váha jde sama dolů. Upřímně jsem pro snížení váhy neudělala NIC, leda to že "žeru" jak protržená i v noci, kdy mám hlad při kojení.
Nikdy jsem nehubla, nemám zkušenost s dietama a podobným, zatím není potřeba. Ale po tomhle si opravdu myslím, že je to hormonálním nastavením v těle jestli ukládá nebo hubne. Takže kdyby vědci vymysleli hormon který to vypíná, stačilo by si dát denně tabletku a člověk by hubnul....
Odpovědět