4.9.2009 8:06:37 Točená vanilková
Jak to udělat, aby rohlíky a buchty z pekárny nebyly tvrdé?
Ahoj, mám pekárnu zatím týden - Moulinex XXL. Dělala jsem kynuté buchty, byly výborné, ale i když jsem je zabalila do utěrky, druhý den už byly trochu tvrdé. Včera jsem pekla koláč na plech a ze zbytku těsta jsem vykrájela malé koláčky, ty jsem šoupla do trouby pod ten plech s velkým koláčem, ale dopadly katastrofálně. V horkovzdušné troubě se ale můžou péct dva plechy naráz, všude se to alespoň píše.
Teď mám pozvanou návštěvu a chci pekárnu "předvést", tak bych ráda udělala nějaké rohlíky nebo housky, ale bojím se, že budou tvrdé už od začátku. Jak tomu zabránit? Péct na menší teplotu, v receptech je většinou 180 - 190? Nebo dát do trouby plecháček s vodou? Zabalit ještě teplé do utěrky?
Odpovědět