4.9.2009 9:15:18 PJana
Re: Jak to udělat, aby rohlíky a buchty z pekárny nebyly tvrdé?
Existují 2 různé typy horkovzdušné trouby. Jedna se občas označuje jako pravý horkovzduch, je o něco dražší a funguje tak, že má vzadu v troubě (až za krytem) topné těleso, za ním je ventilátor a ten horký vzduch rovnoměrně rozhání po troubě. V téhle troubě upečeš bez problémů víc plechů, nemusíš plechy otáčet a všechno je upečené stejně. Potom jsou takové, které mají jenom ventilátor, ale topí horní a dolní těleso. Vzduch má horší oběh a peče nerovnoměrně. Chce to pořádně prostudovat návod. Ten první typ trouby totiž umí i to druhé pečení. Chce to jenom zvolit správné nastavení.
Co se týká rohlíků. Doma nikdy nebudou takové jako z obchodu. Nebudou druhý den gumové, ale spíš ztvrdnou. Pekaři totiž do pečiva přidávají chemická kypřidla a látky, které udržují pečivo. Poptej se na www.dama.cz. Tam ti určitě rádi poradí.
Odpovědět