Máme tu konec roku, tak Vám všem přeji, aby jste se měli v příštím roce co nejlépe, pevné zdraví, štěstí a spokojenost.

A v prosinci se na mě usmálo štěstí a v knihovně na mě čekalo, jak někdo někde podotknul, očekávaná kniha roku:
Tajemství všech tajemství (jo líbila se mi, navíc jsem nedávno shlédla video z podzemního krytu Hlavního nádraží, tak co nám ta Praha ještě skrývá, tak mi to ani nepřišlo zvláštní)
a k toto knize se váže další kniha, kterou zmiňuje pan spisovatel a ta vážně stojí za přečtení i pokud toho pána nad tím nečtete. Podle mě by ty dvě měli půjčit v knihovně vždycky najednou.

Norman Eisen-Poslední palác
bouřlivé století z perspektivy pěti životů a jednoho legendárního domu- víte jakého? vila Otto Petschka, někomu se to podařilo i skvěle čtivě přeložit
Aimie K. Runyan-Vzpomínky na vůni levandule a šalvěje (jestli Vám je zima tak tohle je přesně co potřebujete Provence Sainte-Colombe)
Neil Richards, Matthew J. Costello- detektivek je několik, jsou tenoučké a na cesty dokonalé:
Smrt za úplňku
Záhada panství Morgon
Poslední vlak do Londýna
Ariel Lawhon-Krycí jméno Helena
(jako to Vás nepustí, dokud to nedočtete)
Ellen Marie Wiseman-Ztracené dívky z Willowbrooku
(všichni asi tušíte, to jméno je všeobecně známé, že to nebude hezké čtení, ale je to dokonale napsané, jsem to četla skoro celou noc a to víte jak ráda spím)
Merijn van de Laar-Pravda o spánku: Jak spali naši předci a co nás můžou naučit
(tak jelikož okolo mě všichni zobou něco na spaní je to jak mor, tuhle knihu jsem si přečetla kvůli nim, rozhodně mě to poučilo, nyní vím, že jsem o spaní nic nevěděla)Čtivá, přehledná a ideální pro každého, kdo chce spát lépe, nebo se jen něco dovědět.
To bude 6.1.2026 porada

jsem chytrá jak rádio
Bianca Pitzorno-Sen o šicím stroji (no zaujala mě obálka a těch pár písmenek uvnitř, když jsem to četla, má dost velká písmena)
Kate Morton-Návrat domů (něco z Austrálie o té čtu moc ráda)
Hannah Reynolds-Tajemné dopisy (jako dobrý to bylo, četlo se to rychle a bylo to napsané z pohledu 17leté slečny)
Tak kdo je ještě pár dní doma, může číst a pít čaj