pearl |
|
(26.12.2011 11:49:06) Budu kupovat novou pekárnu poté, co se u té z Tesca částečně oloupal teflon v nádobě, náhradní není k sehnání.
Mám na ni tyhle požadavky - poradíte podle nich, která se vám již delší dobu osvědčuje? Nechci zase koupit něco, co po roce odejde:-(
Máte někdo srovnání, jestli 2 háky jsou lepší než 1 nebo je to jedno?
Hledám typ, který má nádobu uvnitř zcela hladkou bez výstupků. Ta moje pekárna totiž měla z každého boku takový jakoby "vlys" dovnitř a ten teflon se oloupal právě na těhle místech, kde byly ty výstupky, protože to tam bylo exponované.
Jo a pokud možno značku, která vyrábí i náhradní díly.
Moc díky za tipy
|
zerat |
|
(26.12.2011 11:56:03) Mám už osmým rokem Etu Siestu (jen jsem vloni vyměnila nádobu) a jsem s ní maximálně spokojená. Skvělá dostupnost náhradních dílů a celkově peče dobře
|
pearl |
|
(26.12.2011 11:58:20) Já mám právě z té Ety trochu strach.
Zjistila jsem, že právě tu pekárnu značky Tesco vyráběla právě ETA, pod svou značkou jako ETA Vega a jinak i ve verzi pro Tesco.
A když se mi tohle konečně podařilo zjistit a našla jsem e-shop s náhradními díly ETA (www.nadeta.cz), tak mi odtamtud napsali, že tahle nádoba už není a nebude.
|
pearl |
|
(26.12.2011 11:58:42) Ale zase ráda podporuju tuzemské výrobce, to jo.
|
Ivucha + 2 |
|
(26.12.2011 12:07:00) Eta jako tuzemský výrobce? Hmmmm, dyk všechno dělá v číně a tady to jen prodává :-(
Eta pekárnu jsem doma měla - tuším Harmony, jen jsem jí vyzkoušela - vadilo mi na ní že než začne něco dělat, půl hodiny se zahřívá. Jinak mi přišla OK. A teď se mi od nich moc líbí ta poslední Duplica.
A ještě jak jsi psala o vnitřku nádoby - měla by být nějaká, která se vůbec neloupe - kdysi jsem o ní četla na Dámě v diskusi o pekárnách, zkus tam kouknu do přehledu pekáren, měla prostě jiný povrch než ty perkány klasické a to mi přišlo super.
|
zerat |
|
(26.12.2011 12:20:06) Ivucho, já jsem zase za ten předehřev maximálně ráda. Jsou na Etě Siestě i programy bez předehřevu, takže možnost volby je třeba při výrobě těst. Já ten předehřev využívám s radostí - třeba u kynutých těst můžu šoupnout vše přímo z lednice, dokonce mouku klidně rovnou z mrazáku a díky tomu předehřevu je to o.k. Kdybych měla pamatovat na vytažení vajíček, mléka půl až hodinu před pečením, tak asi nikdy nic neupeču , protože málo kdy vím, že budu péct
|
Ivucha + 2 |
|
(26.12.2011 12:36:52) Zerat, já mám bez předehřevu, dávám taky vše z lednice a ničemu to nevadí, pro mě to byla půlhodina navíc zbytečná. Ale kdbych nebyla na jinou bezčku zvyklá tak proč ne. A já tenkrát zkoušela harmony - tam to pdole mě bez fakt nešlo :-(
|
|
neznámá |
|
(26.12.2011 13:22:03) Já si teda myslím,že kynutý těsta umím. Dělám je ručně i v pekárně bez předehřevu. Nikdy nevyndavám suroviny z ledničky předem. Do pekárny neohřívám nikdy, ani když používám kvasnice z mrazáku. Pro ruční zadělávání ohřívám tekutinu na kvásek. Nikdy jsem neměla problém, takže dle mého je předehřívání zbytečnost. Proto jsem volila i pekárnu bez předehřívání, zadělám těsně před odchodem, doladím hustotu těsta a mizím. S předehřevem bych musela počítat s časem na víc.
Jinak mám už několik let Fagorku, volila jsem jí pro velikost a největšího příkonu. Zvládne i hodně tuhá těsta. Po letech začíná vydávat divný zvuky, taky se pomalu poohlížím po jiné. Ráda si nechám poradit. Je důležité i aby pekárny byla hezká (to moje Fagorka není), stojí na viditelném místě. Pořád jí uklízet je nepraktické.
|
zerat |
|
(26.12.2011 13:24:14) Neznámá, já s jinou pekárnou zkušenosti nemám, ale právě tu na Rodině v doporučeních pro pečení v pekárnách zaznívají věci jako předehřát mléko, vyndat dřív z lednice suroviny... právě proto píšu, že jsem tohle nikdy nepotřebovala. Mně ta půlhodina fakt nezabije. Kdyby na to došlo, je možné zapnout program a při jeho běžení do pekárny dávat věci... minimálně čtvrt hodiny tipuju odhadem bych si ubrala z délky programu...
|
|
|
|
|
zerat |
|
(26.12.2011 12:17:11) Pearl, takhle to brát nemůžeš. Ono víš, jak fungují zakázky pro Tesco? Prý je to aukce. Kdo dodá rohlík za nejnižší cenu ten uspěl. Takže to, že něco vyrábí Eta pro Tesco je o tom, že to dodala za nejnižší možnou cenu a té nízké ceny dosáhli jak jinak než že to ošidili, kde se dalo - můj názor Jinak já v tomhle Etě věřím(myšleno v zajištění náhradních dílů) - kupovala jsem novou nádobu do Ety Siesty a vím, že je adaptabilní i s jinými Eta pekárnami, takže i kdyby se moje stařenka rozbila úplně, tak vím, že mám další dvě nádoby pro použití v nové pekárně(starší nádobu používám na uhnětení potahovací hmoty, novější na kynutá těsta a pečení) Navíc podařilo se mi na kráječi uřezat metličku, zašla jsem do místní Eta prodejny a rovnou jsem si odnesla dvě za pouhých 40 Kč Kamarádka kvůli metličkám měnila pekárnu Navíc moje Eta Siesta v pohodě zvládne potahovací hmotu umíchat, kamarádce Moulinex začala čoudit, tak říkala, že už to neriskuje a raději potahovací hmoty dělá ručně. Ségra má Proffesorku, nesehnala náhradní nádobu, takže pak kupovala novou pekárnu... V tomhle bych opravdu brala jen výrobek, kde jsou k sehnání náhradní díly
|
pearl |
|
(26.12.2011 12:22:02) Ale jo, já tomu věřím, jak tyhle akce pro markety fungují.
Taky je pravda, že ta pekárna stála 999,- a koukám, že ty nové od ETY stojí skoro 3000,-.
Asi do ní půjdu a doufám, že se neoloupe. Kdybyste někdo věděl, co to bylo za ten jiný materiál, co tu někdo píše, tak budu ráda. Třeba kdyby vyráběli s keramickým povrchem, mám doma pánev a ta nemá chybu a přijde mi, že je ten materiál i mnohem odolnější než teflon. Já jinak nic teflonového doma nemám a ani nechci, ale u té pekárny mi nic jiného nezbývá.
|
Ivucha + 2 |
|
(26.12.2011 12:37:13) Pearl, odpo zkusím na dámu juknout jestli najdu, která to byla ;-)
|
|
zerat |
|
(26.12.2011 12:57:00) Pearl, já nevím, ale mně to připadá, že těm, kterým se oloupal nejspíš neprovedli zapečení pečící nádoby dobře pokud vůbec (dle návodu), protože ani mně, ani tchýni a ani mojí mamce a ani mamince kamarádky se nádoba neoloupala. Ohledně keramického povrchu - četla jsem teď v Gurmetu, který mám dost ráda a tak nějak mu věřím, že keramický povrch ani zdaleka není tak trvanlivý jako teflonový. Prý postupně zažloutne a už nemá ty vlastnosti jako by měl mít - navíc je dost náchylný na bouchnutí a pečící nádobou tlučeš od desku... Já s tím teflonovým povrchem problém neměla ani u jedné z nádob
|
Lída,3 kluci a holka |
|
(26.12.2011 13:04:16) Zerat, ty s tou nádobou tlučeš??? Já teda rozhodně ne, nevím, proč bych to měla dělat.
|
zerat |
|
(26.12.2011 13:15:00) Lído ano, při dopečení chleba s tou nádobou klepnu o hranu stolu a chleba je ven na to šup Že bych s ní kdovíjak mlátila to né, ale klepnout, klepu. U keramiky bych se bála sebemenšího klepnutí.
|
Lída,3 kluci a holka |
|
(26.12.2011 13:31:16) Zerat, žádný klepnutí není potřeba - pokud se nevyklopí hned, stačí nechat nádobu stát "vzhůru nohama", on povolí a vyjede sám. Případně klasicky jako třeba u bábovky - dát na ni vlhkou utěrku.
|
Ivucha + 2 |
|
(26.12.2011 13:33:25) Tady jsem našla tu co jsem já myslela http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php?a=ukaz&pekarna=257
Napsala jsem té holčině jak je s ní spokojená po 2 letech. Z německa se dá sehnat za 2500 se tam píše.
Jinak mně se teflon taky neloupe - ale v některých místech je maličko poškrábaný od semínek. Moje reklamace tenkrát byla z důvodu prodáčení hřídelky kdysi.
|
pearl |
|
(26.12.2011 13:39:25) Ivucho, díky moc
|
Ivucha + 2 |
|
(26.12.2011 13:46:36) Pearl, nemáš zač. Až mi ta holčina odepíše dám vědět co mi napsala.
Ještě se zeptám já, ta pekárna v tescu teď za tu super cenu je aktuální? Mamina teď volala že jí protéká voda kteoru dá do pekárny, tak jsem si říkala že bychom mohli koupit jako vánoční dárek - ještě jsme tam u nich jedeme zítra, tak jestli aktuálně v tescu je že bychom se tam stavili? Děkuji.
|
pearl |
|
(26.12.2011 13:59:41) Teď nevím, jestli je to na mě.
Tu, co jsem měla z Tesca, kupoval manžel před 3 lety a vím, že tehdy stála 999,-. od té doby jsem se o to nezajímala, tak neporadím.
|
januska.1 |
|
(26.12.2011 14:06:51) Já ji kupovala tak před 3 týdny.Ale pochybuji,že ji ještě po vánocích budou za tu cenu mít.
|
|
Ivucha + 2 |
|
(26.12.2011 14:28:38) To bylo na januska.1 - děkuji za odpověď vám oběma ale.
Zkusím ještě EW třeba jestli tam něco nebude, případn v únoru má mamina narozeniny tak to ještě počká.
Jinak tu starou má taky z tesca za 999 - sloužila naprosto vpohodě 5 let. Ta její teda byla Domo. Ona by se i nádoba náhradní dala koupit - jenže to je tak tisícovka, tak to snad lepší celou novou pekárnu...
|
|
|
|
|
|
zerat |
|
(26.12.2011 14:11:44) Lído, než bych čekala, tak s ní klepnu
|
Lída,3 kluci a holka |
|
(26.12.2011 14:20:53) Nemluvě o tom, že s čerstvě upečeným kynutým těstem by se mlátit nemělo, ono se pak moc rádo srazí.
|
zerat |
|
(26.12.2011 14:27:26) Lído, to já vím - peču 8 let Klepu o ruce a nuchávám stát ještě hodnou chvíli po stání v nádobě Když se připeče metlička prostě klepnout musím a nevadí to
|
Ivucha + 2 |
|
(26.12.2011 14:29:57) Zerat, já moc v pečce nepeču,když se mi ale připekla metlička k těstu - stává se mi to když pečou děti a prostě to tamhodí a nevšímají si toho, tak já pak protočím zvenku tou hřídelkou a ono to hned vypadne, tak zkus ;-)
|
zerat |
|
(26.12.2011 14:41:09) Ivucho zkoušela jsem samozřejmě i to. U mě je nejlepší nechat odstát, a pak vyklepnout a vrtulku vytáhnout tím háčkem.
|
Ivucha + 2 |
|
(26.12.2011 14:43:55) Zerat, háček pak taky používám - mně ale přijde že se mi to těsto kolikrát zapeče pod tím hákem - proto to zahýbání stačí k tomu aby chleba vypadl a pak jen vyndat háčkem. Jinak když jsem pekla já v pečce tak jsem háky vyndávala a těsto rovnala - to to pak šlo vpohodě
|
zerat |
|
(26.12.2011 14:48:39) Ivucho, mně to právě přišlo, že když jsem tím zakvedlala tak to bylo horší, protože se to většinou utrhlo a díra byla jako kráter. Takhle to většinou vyndám s tou zapečenou metličkou, nechám vychládnout a vyndám. Pod metličkou se to zapeče a díra žádná není .
|
Ivucha + 2 |
|
(26.12.2011 14:53:22) Mně se to fakt jen uvolní - tzn. vypadne z háky, pak už postupuju jako ty. Já to jen maličko jakoby protočím - to samozřejmě nejde, ale stačí doprava doleva a to těsto zapečené pod háky se tím uvolní... A když jsem pekla bez háků tak tam bila jen ta kulatá dírka - s háky pak když krájím krajíc v tom místě tak je poloviční :-D. Já to ale neřeším, když je potřeba rychle tak ho tak upečeu a je fuk jak vypadá - hlavně že chutná že jo
Jinak lestoo se mi nedařila vánočka - vůbec nevím proč, že by kvasnice? Normálně mi to nechtělo kynout - musela jsem nechat dělat těsto 2x minimálně, nechápu :-/
|
neznámá |
|
(26.12.2011 15:02:44) Tučnou, babičkovskou vánočku taky v pekárně nedělám. Vše krásně vykyne, ale po upečení je sražená a dutá. Receptem to není, ten je vyzkoušený generacema. PO ručním zaděláváním a pomalým kynutím je vánočka dokonalá.
Podezírám to rychlé vykynutí těsta v pekárně.Vanočku v pekárně dělám jen takovou ošulenou, je taky dobrá, ale pravá vanoční to není.
|
Lída,3 kluci a holka |
|
(26.12.2011 15:04:20) Vánočka se musí v pekárně dělat jinak - jednoznačně to chce prodloužit dobu kynutí. Tyhle tučný těžký těsta prostě potřebujou dost času. Nedá se to tam hodit na "standardní" program.
|
neznámá |
|
(26.12.2011 15:11:25) Já jsem to nějak neřešila, párkrát jsem vyzkoušela, nevyšlo to, tak dělám ručně. Ani nevím jestli moje pekárna takový program má. Takže by stačilo v pekárně umíchat a nechat vykynout bokem? Nepotřebují tučná těsta i pomalejší kvrdlání?
Teď jsem koukla, pekárna má nějaký program "briošky" mohlo by to být ono?
|
Lída,3 kluci a holka |
|
(26.12.2011 15:19:52) Neznámá, já to dělám tak, že si nastavím "vlastní" program - ta moje pekárna to umí. Případně přerušit před pečením, dát znovu kynutí, nebo vyndat a nechat dokynout venku.
|
neznámá |
|
(26.12.2011 15:22:39) Já mám stařičkou pekárnu, neumí to. Ale je to dobrá připomínka, nová pekárny musí mít možnost vlastního programu.
|
|
|
|
|
zerat |
|
(26.12.2011 15:15:12) Neznámá dělám v pekárně pravou vánočku resp. udělám těsto, umotám vánočku, nechám ji cca hodinu pod utěrkou v teple kynout, pomašluju, ozdobím mandlemi a šup do horkovzduchu a je skvělá Žádný šizený recept - máslo, 500g mouky, rozinky v rumu, cukr (část třtinový, pravá vanilka)...
|
neznámá |
|
(26.12.2011 15:17:36) Zerat, dík. Já to zítra zkusím.
|
zerat |
|
(26.12.2011 15:23:45) Opravdu mně to takhle funguje. Nastavuju na Siestě udělat kynuté těsto - mám na to program "těsto" jede 1:50 minut. Klidně když se mi to ale nehodím, tak to v té pekárně nechám ještě chvíli být. Jen teda co dělám možná nestandardně je, že máslo přilévám až k částečně zpracovanému těstu - někde jsem vyčetla, že by se nemělo máslo dostat ke kvasnicím dřív než projde s cukrem a moukou, takže chviličku vyčkám, a pak tam přileju roztavené vlažné máslo. No a těsto prostě musím ohlídat aby mělo správnou strukturu - většinou se řídím tím, aby nelepilo na ruce. Pak je možná míň hutné než je většina zvyklá z ručního zpracování - nebo teda moje maminka dělá opravdu hutnou, ale já si pomáhám podsypáváním polohrubou moukou silikonového válu, abych to spletla... nicméně vánočka je fakt skvělá a jako vatička
|
|
|
Ivucha + 2 |
|
(26.12.2011 15:27:24) Krásná je
Mně se letos prostě nepovedla, může to být tím droždím? Neměla jsem noli ale nějaké no name :-(. Včera jsem chtěla zkusit sušené ale zapomněla jsem na to :-/
A ještě se vás zeptám - máslo dáváte jen povolené, nebo rozpuštěné? Já dávám rozpuštěné - jak ale píšu, do letoška byly vánočky krásné, nechápu.
|
zerat |
|
(26.12.2011 15:32:42) Ivucho díky. Já dávám to máslo více méně rozpuštěné - možná je tam tu a tam náznak kousíčku másla, ale hlavně nesmí být horké. No name droždí by mohlo být problémem. Já opravdu nekupuju jiné než to s tím ptákem - bílý obal a na něm vlaštovka - název nevím Kupuju ho většinou v Globusu. Pytlíček stojí možná o něco víc než ostatní instantní, ale to fakt neřeším.
|
Ivucha + 2 |
|
(26.12.2011 15:37:56) To sušené vím jaké myslíš - to jsem nikdy jiné taky nekupovala, teď ale peču z normoš chlazeného, jen teda manžel vzal jiné :-(
A zkusím tedy máslo dát až po zapracování těsta - já ho nechala rozpustit, dám studené mléko, na ro rozpuštěné máslo, to toho žloutky - teplotu to má ok, jak se smíchá studené mléko s teplým máslem je to vpohodě, zkoušela jsem to, na to mouka, na to droždí a cukr a vedle sůl. Dělám to tak fakt roky - ovšem letos se nedaří a nedaří, grrrrr. Určitě ještě jednu upečeu, tak udělám ze sušeného a máslo až se to smíchá....
Jinak já nepodsypávám vál, těsto se mi vůbec nelepí - dávám 250g hl mouky, 250g polohr. mouky, tuším 120g másla, 80g cukru a 30g droždí chlazeného
|
zerat |
|
(26.12.2011 15:42:25) Ivucho, já vím, to těsto by šlo ještě určitě víc zasypat moukou v pekárně, ale zase nebude pak takové vatičkové po upečení, takže mně fakt nevadí to podsypnout, abych z toho ty pruhy vytvarovala... Ten výsledek za to fakt stojí a zase o tolik to práce nepřidá.
|
Ivucha + 2 |
|
(26.12.2011 15:46:40) No já to mám taky vatičkové ;-) Jaký máš poměr v receptu mouky a másla???
|
zerat |
|
(26.12.2011 15:49:13) 500g mouky, 100g másla a nějaké mléko.
|
zerat |
|
(26.12.2011 15:49:28) a přidávám 2 žloutky...
|
Ivucha + 2 |
|
(26.12.2011 16:09:31) Zerat, tak to máš jak já - mouka stejně ale dávám 120g másla + žloutky mám psané 3-5, dávám většinou 3, když nejsou vejce tak 2 :-D
Možná se nelepí proto že dávám mouku napůl hladkou a polohrubou?
|
|
|
neznámá |
|
(26.12.2011 16:05:42) Já jsem asi z bohatšího kraje. Na 500g mouky (polohrubá + víc hladké) dávám asi 150g másla a 5 žloutků. Kyne dlouho, je hutná, ale výborná.
|
Ivucha + 2 |
|
(26.12.2011 16:11:08) neznámá, tak ty máš ještě víc másla než já. A mouky tedy víc hladké? Já dávala půl na půl, teď víc polohrubé - tak příště hladká.
A mléka kolik dáváte? Já tam mám 170ml - v receptu je méně než 200 :-D
To jsou ty recepty od babiček, které to dělaly podle oka, ha ha
|
neznámá |
|
(26.12.2011 16:22:20) Prababička píše víc než 10dcl mléka. A davala hodně droždí, kostku a půl. Já dávám pouze kostku, ale pak kynutí trvá dlouho a je hutnější.
Ještě mi na kraj přisala, že jen z hladké mouky bude vánočka tužší a bílky vánočce taky nesluší. A nemám jí ulejt rumem, stačí jedna lžíce.
|
Ivucha + 2 |
|
(26.12.2011 16:42:40) neznámá, nemá být víc než 1dcl??? ;-)
To o hl, mouce vím, proto jsem dávala více polohrubé, tak to zkusím příště opačně a rum nebyl vůbec - taky dodám, třeba se na před silvestrem konečně povede...
A ještě mi poraďte čím včera mohlo být že mi kynula do šířly ale ne do výšky???
|
neznámá |
|
(26.12.2011 16:54:32) Máš prAVDU, 1DCL. Ona vše dělala od oka, takže tenhle soupis je jen tahák. Někdy tam frkla míň žlouků, máslo ani mouku nevážila. Někdy cukrovala cukrem se skořicí. Vánočku a mazance neřešila a vždy je měla vynikajcí.
|
Ivucha + 2 |
|
(26.12.2011 18:20:08) Neznámá, to znám, moje babička to měla naprosto stejně a moje mamina víceméně taky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ivucha + 2 |
|
(26.12.2011 15:15:23) Neznámá, já jí ale dělala, roky, byla naprosto vpohodě - tenhle problém mám až letos :-( Pečená v pátek nakonec dopadla výborně - kynula mi tam 3x ale!!! Tu co jsem pekla včera kynula 2x, pak se mi ale rozjela do strany a nahoru vůbec, grrrrrrrrrrr
|
zerat |
|
(26.12.2011 15:17:12) Ivucho a jaké jsi měla droždí? Já používám výhradně sušené s ptákem - nepovím Ti jak se jmenuje ale funguje mi fakt 100%. Čím by to mohlo být nevím Hřeje Ti?
|
Ivucha + 2 |
|
(26.12.2011 15:32:25) zerat, pdole mě hřeje - po druhém kynutí bylo těsta včera plná nádobka... Pro změnu se mi rozlezlo do stran a ne do vrchu - kdyby to bylo obráceně byla by pěkná
Já teď měla droždí normoš, ne sušené - to používám s ptákem, normoš jsme měla jakési no namě - kupoval manžel, já kupuju Noli.
|
zerat |
|
(26.12.2011 15:33:51) Aha, já to právě s klasickým nikdy nezkoušela. Klasické většinou kupuju jen na pomazánky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pearl |
|
(26.12.2011 13:11:04) S nádobou netluču, myčku nemám a nádobu jsem vždycky jenom vytřela měkkou stranou houbičky na nádobí, jar mám biologicky odbouratelný, tedy velmi neagresivní.
Zaujal mě ten nerez - víte o to někdo něco? Asi pokouknu po netu, ale zase si říkám, jestli se to těsto nepřichytí, třeba mám nerezové pekáče do trouby a ty určitě nejsou neadhezivní.
|
zerat |
|
(26.12.2011 13:15:57) Pearl, ale do té nádoby nepatří žádný saponát Jen teplá voda a chviličku odpustit a vymýt. Nikdy jsem na tu nádobu žádný saponát nepoužila - třeba i v tomhle může být zakopaný pes
|
pearl |
|
(26.12.2011 13:18:31) No neříkám, že vždycky, ale třeba po škvaření sádla jo.
Já si teda myslím, že to bylo hlavně těmi výlisky, protože jinde je povrch netknutý, jen trochu na těch výstupcích právě.
|
zerat |
|
(26.12.2011 13:21:01) Pearl a fakt jsi nikdy ničemu nepomáhala z nádoby ven? Já vím jen o jediném případu z okolí, kdy právě na těch výstupcích si to paní odrala, a to právě tím, že prvně se snažila ten chleba z nádoby vyndat pomocí tuším nějakého nářadí. Já si právě pod pojmem oloupaný povrch představuju jakože se loupou velké plochy toho teflonu...
|
pearl |
|
(26.12.2011 13:24:24) Nene, nikdy to nebylo třeba, to vím jistě, vždycky se mi to všechno krásně vyklopilo. Ani jsem právě nikoho nenechala, aby to dělal místo mě (on tady ani není kdo).
Velké plochy to nejsou, ale prostě tam prosvítá stříbrné mezi černým:-( Je to i vidět, že ten nepřilnavý povrch se olupoval ve směru otáčení hnětacího háku, z té "návětrné" strany výstupku je to víc. Jestli mě chápeš, jak to myslím. Se semínky nepeču, neb dítko to nejí.
|
|
neznámá |
|
(26.12.2011 13:26:22) Moje pekárna se začala po letech odírat pod hákama. Asi je teflon už křehky a nevydrží to co v začátku. Ale mám jí snad 5 let jede téměř denně, má svoje odslouženo.
Teflon se nám loupal na toustovači, opravdu to dělalo sloupané mapy. Byl to nějaký levný šmejd, počítám, že u pekárny to bude podobný. Nekvalitní pekárna = loupajcí teflon.
|
Inka | •
|
(26.12.2011 13:29:20) Nádobu taky mám už druho, ale pekárna frčí prakticky denně, myslím, že to poškrábala semínka. Teflon se neloupal, ale vyměnila jsem jí, když byla poškrábaná.
|
|
|
|
|
|
zerat |
|
(26.12.2011 13:17:16) Pearl, stačí zadat do vyhledavače pekárna s nerezovou nádobou http://www.pekarny.unas.cz/vseopekarnach_bielmeier.html
|
zerat |
|
(26.12.2011 13:19:16) Pardon,blbý odkaz Ale vygooglila jsem, že Panasonic má nádobu ze slitiny.
|
|
pearl |
|
(26.12.2011 13:20:19) Zerat, díky kouknu se.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
amanvireja |
|
(26.12.2011 11:57:17) Mám doma Etu a jsem spokojená . Pčeču v ní,dělám těsto, vařím marmeládu, už čtvrtým rokem a jsem spokojená
|
Ivucha + 2 |
|
(26.12.2011 12:04:32) Mám již 5 let Domo Bielmier - spokojenost maximální.
Ještě v době záruky se mi v nádobce cosi uvolnilo - byla vyměněná celá a od té doby je vše vpohodě. Náhradní díly k ní jsou pořád.
Rozdíl mezi 1 a 2 hákovou - v těstu žádné, obě vypracují těsto skvěle. Rozdíl je ale v nádobě a tedy tvaru upečeného chleba - 1 háková má výsledný tvar čtverec, 2 háková cihla. Já teda v nádobě jen zadělávám těsto z 90% nebo když peču, tak fr. brambory, sekanou... A ten tvar cihla mi prostě vyhovuje více.
Skvělé pekárny má Lidl - má je ale jen když jsou zrovna v akci. A mamina má tesco, taky už skoro 5 let - tenkrát jí ale dělala právě firma Domo, má jí taky naprosto vpohodě.
|
|
|
Insula |
|
(26.12.2011 12:05:51) Prosím nebrat jako rýpání. Můj tchán si také před dvěma nebo třemi lety koupil pekárnu. Bydlí v malé vsi, kde není prodejna a tak aby měli čestvé pečivo. Zrovna před vánoci jsem se ho ptala, jestli ještě pečou chleba a prý už ne. Říkal, že jeden chleba vyšel tak na 60 korun. Je pravda, že asi kupovali směsy. I když si i sám míchal těsto (myslím mouky - zkoušel chutě). Navíc říkal, že je dobrý tak jeden den, že druhý den už to nestojí za nic. Je to pravda???? Já tedy musím říct, že mi chleba z pekárny vůbec nechutnal. Prostě to není jako koupený.
|
Ivucha + 2 |
|
(26.12.2011 12:10:27) Insulo, to je nesmysl ta cena - i kdyby kupovali směsky - směska která je na 2ks chleba vyjde na 30kč - třeba v Lidlu, je fakt že jsou i dražší, ale aby stála směska na 2ks chleba 100kč to jsem fakt neviděla. Do toho se přidá jen voda a nechá se to upéct. Sem tam taky dělám, směsky kupuju v německu - tam 1ks vyjde ani ne na 10kč a je moc dobrý. Většinou ale peču tak že dávám mouky, umíchám těsto a pak dám dělat do římsého hrnce do trouby - chleba je výborný i 3. den po upečení, ovšem on se většinou sní ještě ten den, maximálně zbytek druhý den ráno.
A hodně peču housky - výborné, udělám třeba 2 várky, nacpu po upečení do mrazáku a pak jen vyndávám.
|
Insula |
|
(26.12.2011 12:12:43) Já jsem u něj chleba měla několikrát, ale pro mě tedy nic moc. Nebylo to jako z obchodu (asi je to zvyk). Dělal i různé se semínky (a ty já můžu), ale prostě mi nechutnalo. Tak nevím, kde udělali soudruzi z NDR chybu.
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(26.12.2011 12:25:14) Insulo, nám zas mnohem víc chutnají ty chleby z pekárny. Jenže jsme liní je péct
|
|
|
|
Eva + Klárka2/07 |
|
(26.12.2011 15:06:14) Na 60 Kč vyjde možná tak bezlepkový chleba, ale ani to ne. Mě směsi nechutnají, teda trochu mi chutnaly, dokud jsem si neupekla podle receptu. Od té doby mi nechutnají, ani z Lídlu. Peču podle receptu a vyjde to tak do 10-15 Kč (možná i méně). A chleba je výborný, měkký dlouho, a když už ho nechci a dám ho sušit, docela dlouho trvá než ztvrdne.
|
|
|
Vínečko |
|
(26.12.2011 12:10:37) Máme 4 roky Etu Siestu - spokojenost.
|
|
Meta |
|
(26.12.2011 12:55:06) Mám Etu Siestu, asi tak 6 let. Co mu na ní vadí, je ten loupací teflon. Do dvou let se prostě loupat začne, jednou jsem nádobu stihla ještě vyreklamovat, podruhé už jsem jí dokupovala (vyjde na dost, ne že né) a docela je čas koupit další, což nevím, zda má smysl. Před 1/4 rokem mi odešla metlička (ten výstupek uvnitř se zcela ušoupal), nepodařilo se mi sehnat za rozumnou cenu náhradní (metlička 36 Kč, poštovní 120 Kč), objednala jsem jí přes místní elektro - ale dodneas není. Naštěstí jsem našla metličku ze staré pekárny, co tam jakž-takž sedí. Před Etou jsem měla Proffesorku a nikdy se jí nádoba neoloupala. Příště bych hledala něco v nerezu.
|
zerat |
|
(26.12.2011 12:58:48) Meto, já jsem ještě Etu neviděla, že by někdo z blízkých měl oloupanou. Nemyješ ji v myčce? Nebo nedrhneš ji nějak? Mám novou nádobu - já teď nevím, jestli rok nebo už přes dva a neoloupal se ani ždibínek. Na staré nádobě taky ne. Mamka má pekárnu určitě už 3. rokem a taky nic. Ptala jsem se po známých, kteří koupili pekárnu na moje doporučení a taky v pohodě... Přitom tady na Rodině co chvíla někdo píše o oloupané nádobě - já jsem takovou fakt ještě osobně neviděla.
|
zerat |
|
(26.12.2011 12:59:55) A jinak metličky mám 2 za 40 Kč z místní prodejny Eta. Vzala jsem si ještě jeden pár do zásoby. Ono to poštovné je na prd to jo- ale kdybys je objednala přes servisní středisko pokud ho máte blíž, tak bys možná poštovné neplatila
|
|
Meta |
|
(26.12.2011 13:02:42) Nedrhnu, zacházím s ní šetrně, je to moje třetí pekárna, u dvou tenhle problém nikdy nebyl. Takže fakt Etu už chtít nebudu.
|
januska.1 |
|
(26.12.2011 13:25:26) Mám už druhou Tesco,nyní v akci za 699 kč a naprostá spokojenost
|
|
|
|
|
Inka | •
|
(26.12.2011 13:27:46) Mám už několik let DOMO, jsem spokojená. Dvouhákovka mi přijde lepší. Předehřívání nemám, všechno dávám rovnou z lednice, droždí klidně i z mrazáku.
|
|
Sengam |
|
(26.12.2011 14:28:18) Já mám už tři roky ETA Maxima se dvěma hákama, jede bez problémů a dost často. Teflon se neodlupuje, sem tam je teda škrábanec:-(
|
|
Regina | •
|
(26.12.2011 15:22:37) Mela jsem Etu Dellicu: koupila jsem ji loni v lednu, po mesici se loupal teflon v nadobe. Nadoba byla vymenena....nadoba byla pak do leta vymenena jeste 2x a doslo to az ke ctvrte uznane reklamaci a v lete mi pak vratili penize. Jako jeji nevyhodu jsem videla jeste to, ze haky byly potazene take teflonem a dost casto zustavaly "zapecene" ve chlebu a musela jsem je vytahovat hackem, ktery byl soucasti baleni. Protoze haky byly potazene teflonem, tak at jsem se snazila jak chtela, tak obcas se hak poskrabal o ostrou kurku chleba. Poskrabane haky Eta jako reklamaci neuznava!!!! ac jde o logicky technologicky nedostatek!
MMCH, nadoba mela take takove lehke vystupky, ale az ta treti se loupala v tech mistech. Prvni dve se loupaly na jinych mystech ac jsem se k nadobam chovala velmi slusne a zadne ostre predmety NIKDY nepouzila. Vlastne jsem zadne predmety do nadoby nestrkala, jen ji proste omyla pod tekouci vodou....
Kdyby nadoba nebyla problematicka/teflonova, tak je to uzasna pekarna!!! Ale teflon jsem ve chlebu vazne nechtela!!!!
Kamaradka ma starsi model a je spokojena. Kdyz jsem se ji ale primo zeptala, zda ma odloupany teflon, tak priznala, ze ano, jen ji to proste nevadi a pouziva pekarnu dale......
|
zerat |
|
(26.12.2011 15:28:47) Regino, přísahám, že ji podranou nemám. Veškerá semínka dávám rozsekaná v drtiči (kvůli trávení semínek) a tím pádem mi to možná ta semínka nepodřou. Klidně sem můžu vložit i fotky nádoby, abys mi věřila, že ji opravdu nemám poškozenou, a to jede více méně denně.
|
Regina | •
|
(26.12.2011 16:16:57) ze by rozdil byly seminka? Nevim, nevim: kdyz byla nova, tak jsem sice seminka davala. Pak byla vymena. Po te jsem mozna dala sezam ci len parkrat, ze by se to dalo spocitat na prstech jedne ruky.....v autorizovanem servisu se na me divali, ze je celkem normalni takovato reklamace nadoby. Poskrabane haky jako reklamaci neberou.... Teflon v nadobe vsak nebyl poskrabany, ale postupne se odlupoval....proste takove mapy bez skrabancu. Haky jsem mela poskrabane, to ano.
|
|
|
|
123456 | •
|
(26.12.2011 22:04:19) Mám 2 roky Etu Delica (psáno někdy dellica někde delicca)a naprostá spokojenost, navíc vloni vyhrála test pekáren v D-testu.
|
|
|