23.7.2026 13:24:06 Monika
Re: Syndrom prázdného hnízda
Nemám zatím zkušenost, děti jsou ještě doma, ale syn už je dospělý a dcera taky velká, tak jsem zvědavá, jak to jednou proběhne. Jak psala Fern, že děti odcházely postupně přes VŠ kolej nebo jiné studentské bydlení a vracely se na víkendy, tak to by mi taky přišlo přijatelné, sama jsem to měla taky s našima taky tak. Ale syn bude studovat v Praze a je dost pravděpodobné, že i dcera, takže nás taky asi jednou čeká náhlý odchod, až si najdou vlastní bydlení ... Ale tedy mám ty děti dvě, tak snad alespoň neodejdou oba naráz

Ono tedy už teď je to jiné, když si uvědomím, že bych už syna (19) asi neměla pořád kontrolovat, pokud není pozdě večer doma, nebo od něj očekávat pravidelné dopisování,když někam někam odjede (od maturity už byl na jachtě, na kanoji, na kole, teď se chystá na cestování vlakem ...). Já ho tedy vždycky prosím, jestli by mohl být tak hodný na starou matku a poslat třeba jednu fotku nebo zprávu za den, abych věděla, že je v pořádku, on to vždycky slíbí a stejně pak neudělá - pokud je vše O.K., stará matka mu zřejmě ani nepřijde na mysl. Jak nastanou problémy, tak naopak ještě pořád asi trochu věří, že "maminka to určitě zařídí", to si vzpomene
Odpovědět