Re: jaká jídla a jak zavařujete na dovolenou
Taky mi tahle diskuse unikla. Jezdíme každý rok autem k moři a jídlo si zavařujem. Teda čím dál míň. Předloni v Řecku jsme nezavařovali skoro nic,páč tam se cenově hodilo najíst,ale v Chorvatsku teda ne-e. Mívala jsem jídelníček napsanej a podle toho jsem zavařovala. Třeba DUŠENÁ JÁTRA, RAJSKOU, GULÁŠ, SVÍČKOVOU, ZELÍ S VEPŘOVÝM, SMĚS NA ŠPAGETY, OBRANÝ PEČENÝ KUŘE I SE ŠŤÁVOU i ŘÍZKY. Ale musím říct,že pokaždé se nám něco z toho zkazilo,přestože jsem to podle rad a staré kuchařky zavařovala hodinu jeden den a hodinu druhý den. Nevím proč,ale stalo se. Snad,že to bylo zavařený třeba i 14 dnů dopředu...já nevím,jak dlouho by takový doma zavařený jídlo mělo vydržet. Ani nevím,jestli na to existují nějaký konzervanty,jako v kupovaným hotovým jídle.Letos jedem s ročním dítětem a taky bych radši aspoň obden něco "z domu". Takže se na to opět chystám.
Odpovědět