2.7.2010 8:23:40 zerat
Jak dlouho, na kolik stupňů a zkušenost v troubě?
Já teď neřeším tedy sterilování masových konzerv na dovolenou, ale příp. na doma jako určitou možnost mít domácí po ruce a nemuset v těchto vedrech vařit...
Nemám zavařovací hrnec, ale předpokládám, že v troubě to bude dost podobné, takže na jakou teplotu zavařujete?
Když bych zavařovala syrové maso, tak jsem vyčetla na netu, že maso prosolit a sterilovat 3 hodiny, ale nevím, na kolik? Na 100°C bude stačit? Nebo raději dát třeba na nějakou dobu 200°C a pak to stáhnout až uvidím var ve sklenicích? Druhý den znovu, ale taky nevím na kolik- opět na 200°C nebo na 100°C?
Když budu zavařovat např. hotový guláš, tak nastavit troubu na 100°C nebo na víc? A hodina se počítá předpokládám až od chvíle varu?
No a poslední dotaz, kam do trouby ten plech s těma zavařeninama dát? Úplně dolů a nebo na střed? Bojím se, aby mi to v troubě neexplodovalo
Předem díky za příp. rady
Odpovědět