18.8.2013 16:47:31 alzbeta
Re: prvních 10 kilometrů běhu, řeším další tréninkový plán.
Treninkovy plan nemam, ja si beham pro odpocinek a radost - jak mam cas a naladu, zavody mne neberou. Ale zase beham delsi trasy, kvuli 3-4 km by mi nestalo za to obouvat tenisky
Kdyz je cas, dam si bezne 20 km terenem. Nijak zvlast se nerozcvicuju, nevybiham hned z domu, vyrazim lezerni chuzi a zrychluju, az prejdu do klusu a postupne behu. To mi na zahrati svalu staci. Naopak po behu se docela hodne protahuju, v zime teda az doma v teple. Pokud se na to vykaslu, citim pomerne brzo zkracene hamstringy. V zime beham taky, jen kratsi trasy (do 12 km). a mene casto - za tmy se behat bojim kvuli moznemu padu na ledu ci snehu. Chce to zvykat si na studeny vzduch postupne. U nas taky topi lide vsim moznym, i kdyz plyn ve vesnici je, ale to resim vybehem nahoru do lesu (vesnice je v udoli).
Dovolim si zpochybnit, ze 10 km pod hodinu nikdy nedas - ja bych rekla, ze bys to dala klidne i ted. Pokud se nezpotis a nezadychas, tak jde v postate spis o vyklus nez beh (bez urazky - ja takto relaxacne taky casto beham). Schvalne prosim napis po zavode, jaky melas cas
Co se tyce treninkoveho planu, mozna bys mela upresnit, co je tvym cilem - zrychlit? Pak behej ty kratsi trasy ve vyssi intenzite (alespon zcasti - neco jako intervalovy trenink). Pokud je ciilem treba pulmaraton, tak spis zvysuj vyttrvalost a postupne prodluzuj vzdalenost (postupne - ne o vic nez 10% za tyden).
Odpovědět