8.1.2011 14:04:32 Balbína
Re: Jak pracovat se syrovým masem?
když jdu omývat maso, uklidím všechno ze dřezu. Nemám extra prkénko ani extra nůž na maso. Okolo prkénka nenechávám nic, čemu by hrozilo a vadilo, že na něj stříkne šťáva nebou kousek masa. Po skončení práce přeliji vařící vodou prkénko, nůž, talíř a dřez. Část linky, kde jsem maso "zpracovávala" otřu pečlivě hadříkem, nejlepší spařit i ten hadřík. Ruce si myji mýdlem, utírám do běžného ručníku. To spaření vařící vodou dělám od té doby, kdy dcera měla campylobacter. Ale i tak je mi záhadou, kde to chytla, na hygieně mi říkali, že může být i z něčeho jiného než z masa. Na druhou stranu ruce ani linku nespařím. Moje máma i moje tchýně jen pečlivě umyjí prkénka, nože a nikdy nic nikomu nebylo.
Odpovědět