Re: Jak pracovat se syrovým masem?
Vidíš, na tohle já právě moc nevěřím, třeba se mýlím. Já naopak syrový maso můžu, prostě mi chutná, takže v jednom kuse ojídám kuřecí,vepřový, hovězí, mletý, prostě co zrovna dělám. Kamarádka jednou chytila kampylobakterii (snad ten název píšu správně) prý právě asi z KFC - z nedostatečně tepelně upravenýho masa. Taksi říkám, co bych pak měla já. Spíš si myslím, jestli to není nedostatečnou čerstvostí masa - já nakupuju přímou v jednom malým řeznictví, všechno čerstvý, i mletý namelou přímo před tebou.
Jinak v souvislosti s mou, jistě pro mnohé odsouzeníhodnou, zálibou v syrovém mase, nejsem extra úzkostlivá ani při jeho přípravě. V podstatě to dělám tak jako hodně z vás tady - po použití dobře omyju nůž i prkénko, žádný extra na maso ale nemám. Utěrky vyvařuju. Prkénko i kuchyňská linka by se měly odrhnout kuchyňskou solí,ta prý bakterie spolehlivě ničí. Vím to, dělám občas.
Odpovědět