8.1.2011 14:19:11 Winky
Re: Jak pracovat se syrovým masem?
teda koukám jako jelen..... asi jsem podle těhlech měřítek dost velkej flegmouš. Je fakt, že když vím že budu krájet zeleninu a maso, začnu tou zeleninou, a pak na tom samém prkénku dělám maso. Ale že bych všechno myla vařicí vodou, otírala antibakteriálními ubrousky..... to fakt ne. Prostě až skončím s prací, umeju všechno najednou ve dřezu (takže standard teplota), jednou houbičkou, utřu se do jedný utěrky (tu teda měním skoro každý den, ale prostě nemám dvě různý), v kuchyni nemám mýdlo, počítám když meju holýma rukama tak se mi tím jarem umejou taky. Na maso normálně šahám, porcuju, sekám kosti atd, žádný bloky v tomhle směru nemám, i když o Vánocích mě kapřík krapejtek vyškolil
že bylo skoro filé ze mě a ne z něho
. Manželovi rodiče pěstujou králíky, kachny, slepice, semtam dostanou ryby nebo zvěřinu, mívali každoročně prase a zabijačku - považuju za normální chovat zvířata na maso, a to maso umět zpracovat. Já nejsem teda tak zručná a zkušená abych si celou kachnu zvládla udělat sama, zabije mi ji tchán a manžel vykuchá, ale to ostatní už dělám.
Odpovědět