Re: Jak pracovat se syrovým masem?
jedno prkno a nůž mám na maso.Po použití je umyju jarem a pod proudem vody a linku setřu houbičkou.
V M3,kde vařím,se prkno poleje savem a pracovní plocha se setře octovou vodou.
V mase,je jedno,jaké je,může být salmonela a jiné bakterie,které se zničí tepelnou úpravou.
V žádném případě nepoužívám na utření rukou utěrku,ale umyju si ruce teplou vodou a mýdlem.
To,že sklízíš lahvičky a ostatní věci,které může voda z masa postříkat,děláš jedině dobře.
Když vařim zeleninu a maso,tak si nejdřív připravim to první,dám do mísy a pak jdu porcovat.
Jo a nechutnej syrové maso,jak je okořeněné,ani které se dělá jen chvilku.Znám případy,kdy to lidi udělaly a chytili nějakou bakterii.jen proto,že si olízli prsty a maso nebylo ještě moc tepelně zpracované.
Odpovědět