8.1.2011 14:36:22 Emka
Re: Jak pracovat se syrovým masem?
Prkýnek mám několik. Skleněné na maso. Dřevěné na chleba. Velké plastové na valéní těsta a na tom dělám cukroví a tak. Plastové na zeleninu. Plastové na ovoce.
Když dělám s masem tak si na linku dávám takový velký pracovní papír. Zásadně rozklepávám maso přes mikrotenový pytlík, aby se šťáva neroztřikovala. Než dám nádobí do myčky dobře ho omyju ručně jarem. Ruce si umývám mýdlem protex a utěrku do které si utírám potom ruce automaticky putuje na vyprání. Po práci pracovní papír vyhodím a linku běžně otřu papírovou utěrkou.
Když jsem bydlela u tchýňky tak se tam maso klepalo rovnou na lince a potom to nějakým způsobem otřela a připravovala na něco těsto taky rovnou na tom místě.
Každopádně jsme všichni zdraví.
Odpovědět