A teď ještě musím vylíčit výsledky mé včerejší kontroly, teda snad vás to nebude nudit
, já z toho mám zase hlavu v pejru
.
Nejdřív jsem byla na monitoru v nemocnici, protože můj dr. dvojčatový nemá. Sestřičky byly hodné, ptaly se, v jaké poloze to chci, tak jsem chtěla v sedě, tak mě posadily na židli. Natáčeli to asi 20 minut a pak zjistily, že natáčejí patrně to stejné miminko, protože ty ozvy byly téměř shodné, tak se ptaly, jestli vydržím ještě chvíli, že to zkusí znovu... Tak jsem teda poprosila, že bych si už lehla, daly mi polštář, aby to byl aspoň trochu polosed a pak se to už naštěstí podařilo.. Ty lumpové v bříšku vyváděli jako divý, asi se jim to nelíbilo, fakt takhle mi břicho v kuse 15 minut snad ještě neskákalo. Ale sestřičky byly spokojené, že aspoň nespí, protože tam bylo krásně vidět, co dělají jejich srdíčka, když se rozdovádí
.
Se záznamem jsem ujížděla přes město do poradny k dr. Tlak byl 135/80, doufám, že to bylo jen tím, jak jsem byla rozpumpovaná
, přibrala jsem zase 1 kg, takže už mám 15 nahoře
. Doktor byl se záznamem z monitoru spokojený, napsal mi tam k tomu něco jako Fischer sk. 10 b., tak to ještě musím zkusit vygooglit, co to znamená, s tím jsem se ještě nesetkala.. A jinak - nález v klidu, CS stále 3, říkal, že se tam teda nic neděje. A bral mi kultivaci, tak jsem zvědavá, který breberky mi najdou..
No, pak že ještě zkontroluje UZ polohu
, jestli se nějak nezměnily, ale je to furt stejné, Áčko hlavičkou PHI, Béčko KPII. Tak mi pak říkal, že další kontrola už za týden, zase včetně monitoru, a že se teda už budem muset domluvit, jak s porodem. Říkal, že si myslí, že jako čtvrtorodička bych to mohla takhle zvládnout, obzvlášť, když je ten první lump velký, ale že tam je riziko, že se to druhé mimčo pootočí napříč, až to první vyleze, tak že to ještě radši bude konzultovat (nevím teda s kým), a že se teda uvidí za týden, jak to bude vypadat a že každopádně se dvojčata nenechávají déle jak do 38. týdne, takže pak by to buď vyvolali nebo řízli. To mě lehce šoknul, protože to je už hned po novém roce.
. No každopádně prý také záleží na tom, jak budou připravený porodní cesty a že ty teda zatím nejsou. Tak jsem z toho pochopila, že kdyby to bylo dole uzavřený, že by ani do vyvolávání nešli?!?
No mám z toho smíšený pocity a jen doufám, že to půjde aspoň se pokusit o normální porod. A taky jsem nařídila manželovi, že přes Vánoce budem muset miminka pořádně pošťuchovat, aby byly připravené
Teoreticky jsou 3 týdny docela dost, ale pro mě teď nějak málo, protože to najednou hrozně letí, mi přijde
, stále se mi vybavují věci, které taky ještě musím zařídit a dodělat a mě se do toho tak strašně nechce.. Manžel ten vůbec to má na háku, stále mu připadá, že to bude asi tak za půl roku (aspoň já z toho mám ten pocit), takže se divil, že jsem v neděli po něm chtěla aby mi pomohl smontovat tu naši dvojkolíbku, no aby ne, když jsem jí ještě ani neviděla smontovanou a to už jí mám doma skoro 5 měsíců
Tak aspoň si snad ještě užiju Vánoce, nějak vydržet do toho nového roku a pak se holt už bude dít vůle boží..