Tak jsem se zrovna vrátila z města, musela jsem tam znovu, protože včera jsem díky více než hodinovému sedění na monitoru celkem už nestihla do té banky. Tak jsem zrovna byla na OSSZ a finančáku. Šlo to všechno tak nějak hladce, až mě je to podezřelý
. Tak snad to všechno klaplo jak mělo.
Vy jste mezitím pilně povídaly
Mabel, tak to máme opravdu dost podobně, s tím stavem
. Já jsem taky zvědavá, co mi nakonec můj dr. navrhne - jestli císaře, nebo přirozený porod, protože on je řekla bych opravdu hodně opatrný, ale zatím tu přirozenou cestu úplně nevyloučil...no tak uvidím.. Na netu jsem našla zajímavý info o péči o dvojčatový těhotenství a porod.. a tam se přesně píše toto
"Vedení porodu v termínu
Těhotenství plánovaně ukončit mezi 38. a 39. týdnem těhotenství.
PPH obou plodů při hmotnosti plodů více než 1500 g – porod vést per vias naturales.
Při PPH 1. dvojčete a PPKP 2. dvojčete je možné ukončit porod per vias naturales i per sectionem caesaream. Strategii vedení porodu stanovit podle anamnézy, průběhu těhotenství a porodnické indikace."
Tak jsem zase o něco chytřejší a vidím, že se tím můj dr. teda plně řídí.
Jo jinak Evčo, to vytlačování 2 miminek mě ani tak nestresuje, to u mě bylo vždycky celkem v pohodě. Nejhorší je přežít to otvírání v 1. době porodní. To jsem zažila (hlavně při první porodu) opravdu hodně náročné a nějaké rady jako spát mezi kontrakcemi byly fakt na prdlačku. Nehledě na to, že tělo prostě vyplavuje adrenalin, víš dobře, že "TO UŽ NASTALO" a to mě teda klidnou rozhodně nenechávalo.. Naopak, jakmile mi PA řekně, že můžu tlačit, tak to je pro mě super stav, konečně se maximálně přiblíží chvíle, kdy bude prďolka venku, mně se uleví a konečně ho uvidím!