5.12.2018 16:44:40 Koulička M
Re: Vánočka, kynuté těsto - má vliv složení a pořadí přidávání surovin?
Vánočku dělám hodně tučnou, mám recept ze tří druhů tuku, rozinky a mandle dávám hned. Do mísy dám sypké včetně droždí, pak rozehřáty tuk, mléko a vejce, hnětačem uhňácám až se to nelepí a je to lesklé a nechám kynout. Tím že je těsto tučné, kyne dlouho a několikrát ho cca po 2 hodinách ještě prohňoucám. Dá se říct, že zadělávam ráno a večer peču. Nebo opačně. Je to z půul kila mouky a je z toho obr vánočka naštorc na plech. Peču dlouho, nejprve chviličku horké, pak teplotu ztlumím a pak zase nakonec připeču. Je to pořádně těžká velká a mňam vánočka.
Odpovědět