6.12.2018 9:53:39 Piggy
Re: Vánočka, kynuté těsto - má vliv složení a pořadí přidávání surovin?
Moc díky všem za recepty a postřehy. Zdá se, že musím vyřešit množství mléka a másla..
Dělala jsem to z hrníčkové kuchařky (na vánočku i mazance) - na 3 hrnky mouky polohrubé (cca 450 g) to mělo být půl hrnku mléka a 1/8 másla (tj.cca 32g z 250g kostky)...hmmm
Mám dodatečné otázky:
1. Mmch, tam kde dáváte více másla do těsta, nemáte trávicí potíže? Máme v příbuzenstvu slabší žlučníky, takže musíme na to dávat pozor..
2. Pokud zjistím,že těsto je moc tuhé, lze přidat dodatečně vlažnou mouku nebo to musím odhadnout dobře již na začátku?
3. někde jsem četla, že kynuté těsto se nemá moc hníst, ale vy to hnětěte dost i s roboty... Jak to je? Hodně hníst na začátku a pak už jen málo až před pletením vánočky??
Ještě jednou díky!
Odpovědět